MSB'den açıklama: Üs bölgesine maket uçak saldırısı düzenlendi!

25-05-2021
Rûdaw
Etiketler MSB Suriye Azez El Bab Efrin Kurtuluş Güçleri
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Halep’in kuzeyinde “Fırat Kalkanı” diye adlandırılan bölgede bir üs bölgesine yönelik maket uçak saldırısının önlendiğini açıkladı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, Azez, El Bab, Mare ve Cerablus’u kapsayan “Fırat Kalkanı” bölgesinde bir üs bölgesine maket uçak saldırısı düzenlenmek istendi.

Üs bölgesindeki askerlerin durumu fark etmesi ile saldırının önlendiği bilgisine yer verilen açıklamada, maket uçağın düşürüldüğü, uçağın fırlatıldığı bölgeye operasyon düzenlendiği ve burada 1 YPG’linin hayatını kaybettiği belirtildi.

HRE’den açıklama

Öte yandan YPG’ye yakınlığı ile bilinen Efrin Kurtuluş Güçleri (Hêzên Rizgariya Efrin – HRE) tarafından yapılan açıklamada, 24 Mayıs günü Azez’in Kil Cibrîn köyünde konuşlanan TSK unusrlarına yönelik drone saldırısında 1 askerin yaşamını yitirdiği, 2 askerin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, aynı gün Azez’in Kefirxweş köyü yakınlarında Suriye Milli Ordusu (SMO) mensuplarına yönelik düzenlenen suikast eyleminde ise 2 SMO’lunun öldürüldüğü kaydedildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli