Kürt partilerden Kerkük desteği

24-10-2017
Serkan İnce
Diyarbakır
Diyarbakır
Etiketler Kürt partileri Güney Kürdistan Kerkük
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) - Türkiye’deki Kürt partileri, Güney Kürdistan’da yaşananları ve özellikle de Kerkük’teki durumu yakından takip ediyor.

 

Irak ordusu ve İran destekli Heşdi Şabi güçleri, 16 Ekim’de Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (KYB) bağlı güçlerin Kerkük, Tuzhurmatu ve Dakuk’ta geri çekilmesi üzerine bu bölgelere çatışmadan girdi.

 

Rûdaw’a konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, “Biz parti olarak her zaman Kürtlerin birliği ve yaşanan sorunların çözümünün Kürt Ulusal Kongresi'nde olduğunu düşünüyoruz” dedi.

 

Azadi Hareketi Genel Sekreteri Sıdkı Zilan ise, Türkiye’deki Kürtlerin Erbil’e destek vermesi için Ankara’ya baskı yapması gerektiğini söyledi.

 

Sıdkı Zilan, “Referandumu destekleyin veya desteklemeyin ancak Kerkük tüm Kürtlerin namusudur. Bu ne PKK’nin ne KDP’nin ne de KYB’nin davası değildir. Bu atalarımızdan kalma bir davadır. Bu yüzden Kerkük’ü terk edemeyiz” diye konuştu.

 

Hakkında kapatılma davası açılan Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi Türkiye (T-KDP) Genel Başkan Yardımcısı Şerefxan Ciziri ise, “Ne olursa olsun Türkiye’deki Kürtlerin Güney Kürdistan için ellerinden geleni yapması lazım” dedi.

 

Şerefxan Ciziri, “Biz her zaman Güney Kürdistan’daki kardeşlerimizin arkasındayız. Oraya gidip savaşma imkanımız yok belki ancak buradan elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Biz siyasi partiler olarak onları desteklediğimizi her yerde daha yüksek bir sesle dile getirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli