Adana, Dersim ve Şırnak’ta eş zamanlı operasyon: 20 kişi gözaltına alındı

24-05-2021
Rûdaw
Etiketler Adana Dersim Şırnak PKK Operasyon
A+ A-

Haber Merkezi - Adana, Dersim ve Şırnak'ta gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, HDP ile DBP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, “PKK’nin siyasi alan yapılanması içerisinde faaliyet yürüttükleri, kırsala aktarım faaliyetlerinde bulundukları” iddiasıyla 20 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı.

Adana merkezli, Şırnak ve Dersim’de düzenlenen operasyonda, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) mevcut ve eski yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 20 kişinin evlerine eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Baskınlar esansında gözaltına alınan kişilerin evlerine koçbaşıyla kapıları kırılarakak girildiği ve kelepçe takılarak çıkarıldığı belirtildi.

Türkiye medyası, haklarında gözaltı kararı çıkarılan kişilerin, HDP Gençlik Meclisi yapılanmasına bağlı olduklarını, “araç kundaklama, pankart asman, el yapımı patlayıcı (EYP) atma, molotof kokteyli atma ve yasadışı eylem ve faaliyetlerinde” bulunduklarını iddia etti.

Gözaltına alınan kişileri sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli