Adıyaman ve 3 ilçesinde eğitim öğretim 77 gün sonra başladı

24-04-2023
Etiketler Adıyaman Deprem Sİncik Gerger Maraş depremi Besni
A+ A-

Haber Merkezi – Adıyaman (Semsûr) merkezi ile 3 ilçesinde depremden 77 gün sonra okullarda eğitim ve öğretim başladı.

6 Şubat'taki Maraş merkezli depremlerin ardından Adıyaman merkez ile Besni, Gölbaşı ve Tut ilçelerinde öğrenciler dersbaşı yaptı.

Depremlerin ardından 105 bin öğrencinin kaydının bulunduğu Adıyaman'daki okullarda tadilat ve onarım çalışmalarının tamamlanması sonrasında öğrenciler için ders zili yeniden çaldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent merkezi ile 3 ilçede okulların onarımının tamamlanmasıyla yeniden açıldığını söyledi.

Kentte 481 okulun açıldığını ifade eden Aşçı, "Adıyaman'da 481 okul ve 105 bin öğrencimizle eğitim öğretime bugün itibarıyla başladık. Şu an Adıyaman genelinde kapalı olan okulumuz yok” dedi.

Adıyaman'da 700 okulda eğitim devam ediyor

Kentteki okulların hasarı hakkında bilgi veren Aşçı, "Adıyaman genelinde 801 okulumuz var, bunlardan 397'si hasarsızdı, 287 okulumuz az, 40 okulumuz orta, 61 okulumuz ağır hasarlı, 16 okulumuz ise yıkılmıştı. Biz az hasarlı okullarımızın yüzde 90'ını onardık. Şu an Adıyaman genelinde 700'e yakın okulda çocuklarımıza hizmet ediyoruz" dedi.

Kahta, Çelikhan, Sincik, Gerger ve Samsat ilçelerinde ise eğitim 27 Mart'ta başlamıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli