Gökhan Zan’ın ses kayıtlarını sızdıran Kocakaya tutuklandı

24-03-2024
Etiketler Gökhan Zan TİP Hatay
A+ A-

Haber Merkezi - TİP’in Hatay’da aday gösterip daha sonra adaylıktan çektiği Gökhan Zan’ın, kendisine ait olduğu öne sürülen ses kaydıyla ilgili yaptığı şikayet üzerine Turgay Kocakaya tutuklandı.

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterdiği Gökhan Zan, kendisine ait olduğu iddia edilen ses kayıtları nedeniyle parti ile yolları ayrılmıştı.

Zan ise söz konusu ses kaydıyla ilgili şikayette bulundu.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre, Gökhan Zan adına AK Partili isimlerle pazarlık yaptığı yönünde bir telefon görüşmesi yapan ve bu görüşmeyi kaydeden Turgay Kocakaya açılan soruşturma kapsamında tutuklandı.

Zan’ın suç duyurusu üzerine soruşturma başlatan İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı, “silahlı tehdit” ve “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme” suçundan ifadesini aldığını Kocakaya’yı cezaevine gönderdi.

Öte yandan Kocakaya’nın suç ortağı olduğu öne sürülen kuzeni Nihal Kocakaya da aranıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.