Kadri Hoca’dan Davutoğlu’ya Kürtçe dersi

24-02-2016
Rûdaw
Etiketler Kadri Yıldırım Davutoğlu Kürtçe TBMM
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında Kürtçe kursu açmak için dilekçe veren HDP milletvekili Kadri Yıldırım, Başbakan Davutoğlu’nun ilk kursiyeri olmasını istedi.

TBMM Genel Kurulu'nun 43’üncü birleşimini gündeme geçilmeden söz alan HDP Siirt milletvekili Yıldırım, konuşmasını Kürtçe ve Türkçe yaptı.

 

Dünya Anadil Günü vesilesiyle söz alan Kadri Yıldırım’ın Kürtçe ifadelerin tamamı tutanaklara “X” olarak geçti. 5 dakikalık konuşmasını cümle cümle Kürtçe ve Türkçe olarak yapan Yıldırım’ın konuşması tutanaklara şu şekilde geçti:

 

“Sayın Başbakan Davutoğlu, 25 Ocak 2015 tarihinde Diyarbakır'da dediniz ki: "Ben güzel Türkçe gibi güzel Kürtçeyi de öğrenmek istiyorum." "…"(x) Ben diyorum ki işte fırsat ayağınıza geldi. "…"(x) Ben, Meclisin çatısı altında resmî izinle Kürtçe kursu açmak için bugün dilekçemi Meclis Başkanlığına verdim. "…"(x)

 

Öyleyse, hem bu resmî iznin verilmesi için yardımcı olmanızı hem de benim ilk kursiyerim olmanızı istiyorum ki öbür milletvekilleri de sizi örnek alsınlar ve onlar da kursa katılsınlar. "…"(x) Kürtçe, Mecliste "x" ve "bilinmeyen dil" olmaktan kurtulsun, hep birlikte kurtaralım.” 


Kürtçe’nin parlamentoda ‘X’ olarak resmi kayıtlardan kurtarılması gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Kürtçe bilen stenograflarda görevlendirilsin ve Kürtçe söylenen kelimeler, konuşmalar tutanaklara bilinen dil olarak geçsin” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli