Kürtler Shell'i boykot ediyor

11-07-2023
Etiketler #BoycottShellForKurdish Kürtçe Shell
A+ A-

Haber Merkezi – İngiliz petrol devi Shell’in istasyonlarında her dilden ‘hoş geldiniz’ yazmasına rağmen Kürtçe'ye yer vermemesi, Kürtler tarafından tepkiyle karşılandı. Kürtler sosyal medya üzerinden Shell’in boykot edilmesi için kampanya başlatıldı.

İngiliz menşeili genel merkezi Hollanda'da yer alan Shell’in benzin şubelerinin camlarında her dilde ‘hoş geldiniz’ yazarken Kürtçe’ye yer vermemesi nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu.

Sosyal medyada Shell’in Kürtçe’ye yer vermemesi #BoycottShellForKurdish(Kürtler Shell’i boykot ediyor) hashtagı ile boykot kampanyası başlattı.

Birçok sosyal medya kullanıcısının yanı sıra tanınmış isimlerin de Shell’in boykot kampanyasına destek verdiği görüldü.

HEZKURD Sözcüsü Barij Celali Twitter hesabından İngilizce ve Kürtçe yaptığı paylaşımda “Dünyada 70 milyon Kürt yaşıyor. Onların dilini, kendi topraklarında yok sayamazsınız!” dedi.

HEZKURD Koordinatörü Fevzi Bulgan da Twitter hesabından Kürtçe, İngilizce ve Türkçe yaptığı paylaşımda UNESCO’yu ve Shell’I etiketleyerek şu ifadelere yer verdi:

“İngiliz petrol şirketi Shell'in 10 dilde hizmet kapsamında yaptığı uygulamada Kürtçeye yer vermemesi kabul edilemez. Kürtçe hizmeti de uygulama kapsamına almasını istiyoruz.@UNESCO”

Ünlü Kürt sanatçı Nizamettin Ariç ise kampanyaya Twitter hesabından Almanca, Türkçe ve Kürtçe yaptığı paylaşımda “Biz Kurdler bu pislik firmanın @Shell bütün ürünlerini boykot etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Başka bir Twitter kullanıcı ise Kürtçe ve İngilizce “Kürtlere karşı yapılan ırkçılıktan vazgeçin” şeklinde tepki gösterdi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.