TÜRKİYE BASIN ÖZETİ - “1500 Zerevani geçecek”

23-10-2014
Rûdaw
Etiketler Türkiye basını Kürdistan Peşmerge Güçleri Kobani
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye basını, Kürdistan Bölgesi Peşmerge Güçleri’nin Kobani’ye geçmesine ilişkin yapılan açıklamaları  ve alınan kararları manşetlere taşıdı.

 

Haber Türk gazetesi, “1500 Zerevani geçecek” başlıklı haberinde,  “Barzani’nin ‘Zerevani’ timi bu gece Türkiye üzerindeki koridoru kullanarak Kobani’ye doğru yola çıkıyor. Peşmergenin özel kuvvetlerinden 1500 kişilik Zerevani timi, Türkiye’nin kontrolünde bir bölgede toplandı. Hedef olmamak için küçük gruplarla Suruç’tan PYD bölgesine geçirilecekler. Havada güvenlik koridoru da olacak. PKK’nın sızma ihtimaline karşı MİT, isim listesini aldı.” ifadeleri yer aldı.

 

Peşmergenin geçişini manşetine taşıyan bir diğer gazete ise Bugün gazetesi oldu. “Peşmerge’ye ağır silah koridoru” başlığını kullanan gazetede şu bilgiler yer aldı:

 

“Türk topraklarından ilk etapta 200 peşmerge geçecek. PYD’ye savaş desteği için Kobani’ye gideceklerin sayısı 3 bin 500’ü bulacak. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Parlamentosundaki ‘Kobani tezkeresi’ görüşmelerinde Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir bilgiler verdi. İlk aşamada ağır silahlarla donatılmış 200 peşmergenin Türkiye’den Kobani’ye gönderileceğini söyledi. Silopi-Nusaybin ve Suruç güzergahının kullanılacağını belirtti”

 

Taraf gazetesi, Kürt oluşumlarının Duhok’ta bir araya gelmelerini, “Kürtler yeni bir devlet kuruyor” başlığıyla verdi. Haberde şöyle denildi:

 

“Kürtler’in yaşadığı Suriye’nin Rojava bölgesinde etkin olan siyasi hareketlerin temsilcileri Irak’ın Duhok kentinde önemli kararlar aldı. Barzani’nin davetiyle bir araya gelen PYD, TEV-DEM ve ENKS ortak siyasi onay mercii, ortak yönetim ve ortak askeri birlik oluşturma konusunda uzlaştı”

 

GAZETE BAŞLIKLARI

 

Hürriyet: Amerika’ya silah tepkisi

 

Milliyet: Silah yardımı yanlış oldu / Kobani’ye Zerevani

 

Türkiye: Bingöl’de boğulmayalım / Kobani’ye bomba yağdı

 

Vatan: Koridora dört şart

 

Taraf: Ak jandarma kavgası

 

Sabah: Pensilvanya ‘hükümeti yık’ dedi / Obama’ya teklifi ben yaptım

 

Cumhuriyet: Sınırda kırmızı hat

 

Akşam: Donanmaya dijital sızıntı / Obama’ya peşmergeyi ben teklif ettim

 

Yeni Şafak: Komutan gitti müdür geldi / 200 peşmerge yola çıkıyor / Silah yardımı yanlış

 

Zaman: Avrupa Birliği 17 Aralık’ı kapatmıyor

 

Özgür Gündem: İlk adım Kobane

 

Star: Peşmergeyi ben teklif ettim

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli