‘İktidar olunca kaçak çayları Rize meydanında yakacağım’

23-09-2021
Etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP Rize kaçak çay
A+ A-

Haber Merkezi – Kılıçdaroğlu, çay yetiştiricileri için kaçak çayın büyük sorun olduğunu belirterek iktidar olmaları halinde kaçak çayları meydanda yakacağını söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çay fiyatlarıyla ilgili kanun teklifi hazırladıklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Rizeli kadınlar fiyatlardan memnun değiller. Emeklerimizin boşa gitmesini istemiyoruz.’ Devlet ürünü alsın, istiyorsa özel sektöre satsın. İhracatını yapsın. Dolayısıyla var olan yapıdan müthiş bir rahatsızlık var. Bu rahatsızlığın giderilmesi konusunda biz bir kanun teklifi hazırladık. Kanun teklifini parlamentoya verdik" dedi.

Çayda taban fiyat belirlenmesi ve bu fiyatın altında çay satılmaması çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, "Taban fiyat makul bir karı içeren bir fiyattır. Bu fiyatın altında eğer; özel sektöre satmaya mahkum ediliyorsa çay üreticisi; alın teri çalınıyor demektir. Bunun önüne geçmek lazım. Rizelilerin haklarını savunuyoruz" diye kaydetti.

Kaçak çayın da çay yetiştiricilerinin sorunları arasında bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Bakın adım gibi biliyorum, Rize'de üreticilerin büyük bir kısmı öteden beri iktidar partisine destek veriyor. Ama bakın, bugün gelinen noktada onların alın teri birilerine peşkeş çekiliyor. Biz alın terine değer veren, emeğe değer veren bir partiyiz. Herkesin kazanmasını, üretmesini, alın teri dökmesini ve bunun karşılığında da alın terinin karşılığını almasını isteyen bir partiyiz. Dolayısıyla da buradaki soruna el koyduk. Az önce içeride Rizeli kadınlara söz verdim. Kaçak çay Türkiye'de ciddi bir sorundur. İnşallah Rizelilerin oylarıyla iktidar olacağız. Kaçak çayları yakalayacağım, Rize meydanında yakacağım. Hiç kimsenin, Rizelilerin alın terini çalmasına izin vermeyeceğim. Eğer ben hak, hukuk, adaletten söz ettiysem; 450 kilometre yol yürüdüysem, o kaçak çayları yakmak da benim boynumun borcu."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli