IRAK - İl meclisi seçimlerinin kesin sonuçları pazar günü açıklanabilir

22-12-2023
Rûdaw
Etiketler İl meclisi Irak Yerel seçim
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak Federal Seçim Komisyonu’ndan bir yetkili, il meclisi seçimlerinde kalan sandıklarda elle oy sayımının devam ettiğini, nihai sonuçların Pazar gününe kadar açıklanabileceğini söyledi.

Irak'ta, Kürdistan Bölgesi hariç tartışmalı bölgeleri de kapsayan 15 vilayette 18 Aralık’ta il meclisi seçimleri yapıldı. Sandıkların yüzde 94’ünde oy sayımı yapıldı ve sonuçlar ertesi gün açıklandı.

Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu medya ekibinin bir üyesi olan Hasan Hadi, dün Rûdaw'a yaptığı açıklamada, kalan sandıklarda elle sayım sürecinin günün erken saatlerinde başladığını ve önümüzdeki günlerde sona erebileceğini söyledi.

Hasan Hadi, “Komisyonun takvimine göre sürecin 70 saatte tamamlanması gerekiyor. Dolayısıyla güçlü bir ihtimal ile oyların yüzde 100 sonucunun Pazar günü veya daha önce açıklanması mümkün” dedi.

Komisyonun medya biriminin diğer bir üyesi olan Nibras Abu Soda da seçimlere katılan siyasi partilerden 118 şikayet aldıklarını söyledi.

Hadi, iddia edilen ihlallere ilişkin şikayetlerden 25'ini reddettiklerini söyledi.

Sadr Hareketi lideri Mukteda el-Sadr'ın boykotuna rağmen Irak’ta genel seçmen katılımı 2021'deki parlamento seçimlerinden daha yüksek bir oranla yüzde 41'e ulaştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli