Demirtaş’tan 'Öcalan ile liderlik mücadelesi' açıklaması

22-06-2019
Rûdaw
Etiketler Erdoğan Öcalan Demirtaş Liderlik
A+ A-
Haber Merkezi - Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Sn Öcalan'ın demokratikleşme ve barış için alacağı her türlü inisiyatifin yanında olacağımdan, başarısı için samimi çaba sarf edeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Perşembe günü katıldığı ortak canlı yayında İmralı’dan HDP’ye yapılan çağrıyı değerlendirerek, Öcalan ile Demirtaş arasında liderlik mücadelesi olduğunu söylemişti.

Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından Recep Tayyip Erdoğan’ın iddialarına yanıt verdi.

Demirtaş, “Sn Öcalan'ın demokratikleşme ve barış için alacağı her türlü inisiyatifin yanında olacağımdan, başarısı için samimi çaba sarf edeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın” ifadelerini kullandı.

İktidar savaşı vb şeylerin kendilerine yabancı ve yadırgatıcı söylemler olduğunu belirten Demirtaş, sözlerine şunları ekledi:

“Kimse bu türden gayrı ciddi söylemlere prim vermemelidir. Böyle bir polemiğin ve oyunun tarafı olmayacağımızı da belirtmekte fayda görüyorum.

Sn Öcalan'ın, halkın önemli bir kesimi nezdindeki ağırlıklı etkisini geçmiş dönemlerde de bizzat gözlemlemiş biri olarak, kendisinin bu yönlü bir teste tabi tutuluyormuş gibi bir algı yaratılmasını haksızlık ve sorumsuzluk olarak değerlendiriyorum.

Büyük ve ciddi işler yapmak isteyenlerin, küçük ve ucuz algı operasyonlarına tenezzül etmemesi gerekir. Bu konu bizim için hassas bir meseledir. Herkesi ve bütün tarafları daha dikkatli davranarak, psikolojik harekatın parçası olmamaya davet ediyorum. Selamlar, sevgiler.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli