KAVALA DAVASI – Savcı müebbet hapis istedi

22-04-2022
Rûdaw
Etiketler Osman Kavala Gezi parkı davası 15 Temmuz
A+ A-

Haber Merkezi – Gezi Parkı olayları ile 15 Temmuz darbe girişimi davalarından tutuklu yargılanan iş insanı Osman Kavala dosyasının karar duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülüyor.

Osman Kavala, duruşmaya cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katıldı. Can Atalay ve Mücella Yapıcı'nın da aralarında olduğu bazı tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada mütalaasını sunan savcı Kavala hakkında müebbet hapis cezası istedi.

Bazı CHP milletvekilleriyle konsolosların da izlediği duruşmada mütalaaya karşı savunması alınmayan sanıklar dinleniyor.

Taksim Dayanışması'ndan açıklama

Taksim Dayanışması grubu, duruşma öncesi İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

CHP ve HDP milletvekillerinin de destek verdiği açıklamada "Gezi umuttur, umut yargılanamaz" yazılı pankart açıldı.

Taksim Dayanışması adına basın açıklamasını okuyan Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, "Bu akıl ve hukuk dışı dava derhal geri çekilmeli, kurgu ithamlarla yargılanmak istenen arkadaşlarımız hakkındaki iddialar düşürülmeli, somut hiçbir delil olmadığı halde siyasi bir tutsak olarak tutukluluğu devam eden Osman Kavala serbest bırakılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Osman Kavala 17 Ekim 2017’de gözaltına alındı. 1 Kasım’da “Hükümeti devirmek veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs”, “Cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni devirmeye teşebbüs” suçlamalarıyla tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi.
 

Kavala hakkında iddianamede müebbet isteniyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Osman Kavala hakkında 15 Temmuz davasından 20 yıla kadar hapis cezası, Gezi Parkı olaylarına ilişkin de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli