DBP’li vekilden Mansur Yavaş’a: Sandığa gömüleceğin sonucu Kürt genci okuyacak

22-01-2024
Etiketler Keskin Bayındır Mansur Yavaş Ankara
A+ A-

Haber Merkezi – CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanlığına yeniden aday gösterdiği Mansur Yavaş’ın, “Su sayaçlarını, Ankara’mızın vatansever gençleri okuyor” şeklindeki sözlerini alıntılayan DEM Parti Milletvekili Keskin Bayındır, “Sandığa gömüleceğin seçim sonucunun SAYACINI da bir KÜRT genci okuyacaktır elbet. Az sabır” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş dün Keçiören Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında konuşmuştu.

Yavaş, açılışa katılanlara hitaben, “Hepinize bir soru soracağım: Sayaçları kim okuyordu? Hiç utanmadılar bunu söylerken. Her yerde söylüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’ta dediği gibi, ‘Biz milliyetperveriz. Doğrudan doğruya Türk milliyetçisiyiz.’ Bunu herkes bilsin. Su sayaçlarını, Ankara’mızın vatansever gençleri okuyor. Faturaları, Ankara’mızın vatansever gençleri evlere dağıtıyor” demiş ve şöyle devam etmişti:

“Biz, gelir gelmez geldiğimiz hafta, hani açılımı nedeniyle TC’lerden utanıyorlardı, kaldırmışlardı ya. Geldiğimiz hafta, TC tabelalarını yerine çaktık. Biz, mevsimlik milliyetçi değiliz. PKK’ya ne kadar karşıysak HÜDA PAR’a da o kadar karşıyız. Birini görmezden gelip birini birini konu etmek yok.”

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Batman Milletvekili Keskin Bayındır, X hesabı üzerinden Yavaş’ın bu sözlerini alıntılayarak, ““Sandığa gömüleceğin seçim sonucunun SAYACINI da bir KÜRT genci okuyacaktır elbet. Az sabır” ifadelerini kullandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), daha önce Ankara, Antalya, Bolu, Konya, Kocaeli, Kayseri ve Samsun’da belediye başkan adayı çıkaracaklarını açıklamıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli