Mardin'de müşterinin Kürtçe şarkı talebine 'yasak' diyen işletmeye tepki yağdı

21-11-2023
Etiketler Kürtçe Yasak Mardin Mualla Tatlı Krallığı
A+ A-

Haber Merkezi – Birçok kentte şubesi bulunan Mualla Tatlı Krallığı kafe zincirleri Mardin’de Kürtçe şarkı isteyen müşterinin isteğini geri çevirmesi tepkilere yol açtı. Sosyal medyada paylaşım yapan bir kullanıcı boykot çağrısı yaptı.

Türkiye'de 32 şubesi bulunan ve 16'sı bölge kentlerinde olan Mualla Tatlı Krallığı kafenin Mardin'deki işletmesinde doğum günü vesilesiyle Kürtçe şarkı isteğinde bulunan müşterinin talebi "yasak" denilerek reddedildiği ileri sürüldü. 

Yaşanan olaya ilişkin sosyal medyada bir genç kadının “Dilimize, kültürümüze, sanatımız ve varlığımıza karşı olanlar şunu bilsin ki, biz her daim kültürümüzü, tarihimizi ve varlığımızı destekliyoruz. Ve her zaman var olacağız.  Bizi yok sayamazsınız. Dilimizi yok sayamazsınız.  Bizim şehrimizde ve başka bir yerde dilimizi yasaklayamazsınız! Sizi boykot ediyoruz. Sizi boykot ediyoruz. Yaşasın Kürtçe!” gündem oldu.

Çok sayıda kullanıcı genç kadına destek vererek, boykot çağrısına destek verdi. Birçok kullanıcı #muallaboykot hashtagı ile kafeye tepki gösterdi. 

Mualla Tatlı Krallığı kafe zincirlerinin yönetiminden olaya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

Sosyal medyadan gelen bazı tepkiler şöyle:

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.