Erdoğan’dan iki devletli çözüm mesajı: Artık Kuzey Kıbrıs-Güney Kıbrıs diye bir olay kalmadı

21-07-2021
Rûdaw
Etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Kıbrıs Kuzey Kıbrıs
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 il teşkilatıyla videokonferans aracılığıyla bayramlaştı.

Burada yaptığı konuşmada Kıbrıs meselesine değinen Erdoğan, "Artık Kıbrıs Türklerinin uluslararası görüşmelerde masadaki tek talebi egemen devlet statülerinin tanınmasıdır. Bunun dışındaki tüm teklifler geçerliliğini yitirmiştir” dedi.

Kıbrıs için iki devletli çözüm mesajı veren Erdoğan, Kıbrıs Türkleri'nin uluslararası görüşmelerde masadaki tek talebinin egemen devlet statülerinin tanınması olduğunu söyledi ve "Artık Kuzey Kıbrıs-Güney Kıbrıs diye bir olay kalmadı" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Kıbrıs Türk Devleti” olarak isimlendirdiği yapının geniş tanınırlığa ulaşması için gereken her şeyin yapılacağını da söyledi.

Erdoğan dün Kuzey Kıbrıs gezisi sırasında 45 yılı aşlın süredir kapalı halde olan Maraş bölgesinin yüzde üç buçuğunun açılacağını söylemişti. Kapalı Maraş halen BM kararına tabii durumda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgınla mücadeleye ilişkin de konuştu. Erdoğan, "Salgın çeşitli ülkelerde yeni varyantlarla yükselişe geçse de Türkiye henüz bu tehdidin pençesine düşmüş değildir" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli