Yeşil Sol Parti seçime girmeye hazır

21-03-2023
Ömer Sönmez
Etiketler Yeşil Sol Parti HDP Kapatma davası AYM Seçim2023
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) - Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı İbrahim Akın, HDP’nin kapatılma ihtimaline karşı kendi isimleriye seçimlere girme hazırlığı hakkında, “Anayasa Mahkemesi bir karar verecek önümüzdeki hafta. Ona bağlı olarak hep beraber bu kararı değerlendireceğiz. Ama bu oyalama taktiğinin artık bir sonu olmalı diye düşünüyoruz” dedi.

Eş Genel Başkan İbrahim Akın, “Yeşil Sol Parti seçime girmeye hazır mı” sorusuna, “HDP bileşeni olarak bu çalışmayı zaten yaptık. Yeşil Sol Parti aynı zamanda HDP'nin kurucu partisidir. 11 yıllık bir geçmişi var. Doğal olarak HDP'nin bir parçası olduğumuz için çalışmaları da birlikte yürütüyoruz. O nedenle bu süreci eğer bir terslik olmazsa birlikte yürüteceğiz ve Yeşil Sol Parti seçime girecek bir parti olacak” diye cevap verdi.

“Amblemlerin benzerliği sorun çıkarmayacak”

Rûdaw İstanbul muhabiri Ömer Sönmez’in sorularını cevaplayan İbrahim Akın, HDP ve Yeşil Sol Parti’nin amblemlerinin benzerliğinden dolayı halkta bir kafa karışıklığı olacağını düdşünmediğini belirterek şöyle devem etti:

“Tanıtım kolaylığı olacağını düşünüyoruz, zorluk olmayacağını düşünüyoruz. HDP kitlesi bu süreçlere çok hazır bir kitle. Politik bir kitle, çok yakın takip ediyor. Bu iktidarın her türlü kötülüğü karşısında çözüm üretmeye, kendi iradesini teslim etmemeye, çözümün bir parçası olarak da Yeşil Sol Parti ile devam etmeye hazır görünüyor. Bir sorun olacağını düşünmüyoruz. Yeşil Sol Parti, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın tanıtımı bakımından da rol üstlenecek gibi gözüküyor ama birlikte olduğunuz partiler kendi logosu ile girmek istiyor. Son kararı önümüzdeki hafta netleştirmiş olacağız. Biz mümkün olduğunca tek parti altında girmenin iyi olacağını düşünüyoruz. Siyaseten değil teknik bakıldığında, matematik bakıldığında seçim sistemine tek parti ile girme avantaj ortaya çıkardığı için değerlendiriyoruz. O nedenle simülasyon çalışmaları yapılıyor, il il değerlendireceğiz ve bir karar vereceğiz, ona göre hareket edeceğiz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan/AA

Erdoğan’dan, İsrail'in Lübnan saldırılarına ilişkin açıklama

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Lübnan’a saldırılarının ardından yazılı bir açıklama paylaştı. Erdoğan, "Vicdan sahibi hiç kimse böyle bir katliamı kabul edemez, mazur ve meşru göremez" dedi.