CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 1.5 yıl sonra erken seçim olur

27-06-2024
Etiketler CHP Genel Başkanı Özgür Özel Erken Seçim
A+ A-

Haber Merkezi - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Ben erken seçimden kaçmam, bunun için koşarım” diyerek “bugünden bir buçuk yıl sonra” erken seçim olabileceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, BirGün gazetesine konuştu. Gündeme dair açıklamalar yapan Özel, erken seçimle ilgili soruyu şöyle yanıtladı:

“Türkiye ilk seçimde Erdoğan yönetiminden kurtulacak. İlk seçim dediğim 2028 değil. Ben 31 Mart seçim sonuçlarını araçsallaştırarak seçim istemeyeceğimi söyledim. Bu seçim istemiyorum demek değil. En çok ben istiyorum. Vatandaş da anketler gösteriyor ki, yavaş yavaş seçim istemeye başladı. Erdoğan 5 yıllığına seçildi ama bence seçildikten 2.5 yıl sonra, bugünden 1.5 yıl sonra erken seçim olur. Ben erken seçimden kaçmam, bunun için koşarım.”

Özel, “Ben iktidarı normalleştirme peşinde değilim. Ben MHP olmasa da AKP olmasa da normalleşirim. Benim derdim onların seçmenleriyle normalleşmek” diyerek AK Parti’nin CHP’yi “kavgacı bir parti” olarak gösteren politikasına karşı mücadele ettiklerini söyledi.

Özel: Esat’la birebir görüşmeyi sağlamak için çalışacağız

Özel, iktidara geldiklerine Avrupa Birliği üyelik şartlarını iki yılda sağlayabileceklerini söyleyerek, CHP’nin sığınmacı politikasına ilişkin şunları kaydetti:

“Biz Türkiye’de sığınmacıların kalmasını, de facto durumun kalıcılaşmasını istiyor değiliz. Bu yüzden de önümüzdeki günlerde çok aktif hamleler yapmayı, Suriye sorununun çözümü konusunda inisiyatif almayı, gerekirse Esat’la birebir görüşmeyi ve Türkiye ile Suriye arasındaki iletişim kanallarının yeniden tesisini ve Suriyelilerin ülkelerine güvenle dönmelerini sağlamak için çalışacağız. Esat’la görüşmeye gitmek ve Esat’la görüşmek dahil bütün alternatifleri değerlendiriyoruz. Birkaç ay içinde çok aktif bir tutum alacağız. Sığınmacı sorunu çözülmek zorunda ama bunu nefretle ve nefret diliyle yapmak ne Türkiye’ye ne de partimize yakışır.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.