HDP KONGRESİ - Yüksekdağ’ın yerine Serpil Kemalbay

20-05-2017
Rûdaw
Etiketler HDP Kongre Serpil Kemalbay
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - Bugün yapılan HDP 3. Olağanüstü Kongresi’nde Figen Yüksekdağ’ın yerine eşbaşkanlığa bu görevi vekaleten sürdüren Serpil Kemalbay seçildi.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) bugün Dünya Ticaret Merkezi’nde 3. Olağanüstü Kongresi’ni yaptı.

 

Kongrede Serpil Kemalbay, milletvekilliği ve parti üyeliği düşürülen Figen Yüksekdağ’ın yerine Eşbaşkan oldu.

 

Kongrenin sonuç metninde partinin barış ve demokrasi talebi dile getirilerek, “Toplumun tüm kesimlerini demokratik bir anayasa yapım sürecinde ve toplumsal barışı var etme konusunda yan yana gelmeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

Kongre, Yüksekdağ’ın cezaevinden gönderdiği ve Serpil Kemalbay tarafından okunan mesajla başladı.

 

Yüksekdağ, KHK ile ihraç edilen ve 73 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile çocuğunun kemiklerini alabilmek için 85 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün’e destek mesajı yolladı.

 

Partinin diğer Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'nden kongreye bir mesaj yolladı.

 

Demirtaş’ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

 

“Bin bir emekle gerçekleştirdiğimiz ama bir türlü nihayete erdiremediğimiz en son Dolmabahçe Sarayı'na gömülen barış umutlarımızı yeniden ve daha güçlü bir şekilde haykırma zamanıdır.

 

Cumhuriyet'in demokratik değerlerine sahip çıkmak, eksiklerini gidererek, yanlışlarını düzelterek, Cumhuriyeti demokratikleştirerek mümkün olur. Ortak vatanda birlikte, eşit ve kardeşçe yaşamak için demokrasisi güçlü bir Cumhuriyet'in onurlu eşit yurttaşları olarak korkmadan, birbirimize dostlukla sarılabilmek için hepinizi cesarete davet ediyorum.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli