ANKARA- HDP bugün yeni eşbaşkanlarını seçiyor

27-08-2023
Etiketler HDP Yeşil Sol Parti Kongre Mithat Sancar Pervin Buldan
A+ A-

Haber Merkezi – HDP, bugün gerçekleştireceği olağanüstü kongre ile yeni eş başkanlarını belirleyecek. Hakkında kapatma davası olan parti, siyasi alandaki mücadelesini Yeşil Sol Parti'ye (YSP) devredecek.

HDP, bugün Ankara’da Dünya Ticaret Merkezi’nde kongresini düzenliyor.

Mevcut eş başkanlar Mithat Sancar ve Pervin Buldan tekrar aday olmayacaklarını duyurmuşlardı.

HDP yönetiminde STK ve Siyasi Partilerle İlişkiler Komisyonu Eş Sözcülüğü görevini sürdüren Selma Özcan ile Kobani Davası'nın avukatlarından, Yeşil Sol Parti üyesi Cahit Kırkazak eşbaşkanlık için en güçlü adaylar arasında.

Özcan, DW Türkçe'ye yaptığı kısa açıklamada, HDP'nin tüzel kişiliği ile devam edeceğini ancak mücadele mirasını YSP ile sürdüreceğini belirterek, bu nedenle HDP için şu anda yapılan "soğutma, uyutma" yorumlarının durumu tam olarak karşılamadığını belirtti.

Eylül'de yapılacak Yeşil Sol Parti kongresinde HDP yönetiminin YSP'ye taşınma kararının büyük olasılıkla onaylanması planlanıyor.

Bugün yapılacak kongrede, eş başkanların yanı sıra HDP Parti Meclisi (PM) ve Merkez Disiplin Kurulu için de seçim yapılacak.

Öte yandan Yeşil Sol Parti seçimlerden sonra başlattığı eleştiri-öz eleştiri süreci ve yeniden yapılanma çalışmalarının ikinci aşaması olan halk toplantılarını önceki gün tamamladı.

Yeşil Sol Parti’nin eşbaşkan seçimi, tüzük ve isim değişikliği yapılması beklenen kongresi ise Eylül ayında gerçekleşecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli