Diyarbakır'da Kürt partilerine polis baskını!

19-12-2022
Etiketler İran Jina Emini Rojhılat Diyarbakır Patlama Gaz patlaması PAK PSK Kürdistan Bayrağı Günü
A+ A-

Haber Merkezi – Kürdistan Bayrağı Günü vesilesiyle PSK , PAK ve Azadî Hareketi'nin parti binalarına asılan Kürdistan Bayrakları polis tarafından indirildi.

Bu gün sabah saatlerinde Diyarbakır Sulh Hakimliği’nin talimatıyla aralarında  Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ve Azadî (Özgürlük) Hareketi'nin Diyarbakır binalarını basan polisler binalardaki Kürdistan Bayraklarını kaldırmaya başladı.  

PSK, PAK ve Azadi Hareketi’ne ait binalarda aramalar sürüyor.

17 Aralık Kürdistan Bayrağı Günü vesilesiyle PSK, Azadi Hareketi ve PAK binalarına Kürdistan Bayrağı asılmıştı.

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, baskının nedeninin 17 Aralık’ta “Kürdistan Bayrak Günü” dolayısıyla Dağkapı Meydanı’nda gerçekleştirdikleri etkinlik olduğunu düşündüklerini aktardı.

PSK Diyarbakır İl Başkanı Hidayet Fidan da, “1. Sulh Ceza Hakimliği’nin talebi üzerine Kürdistan Bayrağıyla ilgili 17’sinde balkonlara asmıştık. Bize, PAK’a ve Azadî Haraketi’ne yönelik uygulama yapıyorlar. Bayrakları topluyorlar. Henüz daha arama devam ediyor” dedi.

Baskınına tepki gösteren PSK Genel Başkanı Bayram Bozyel, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Kürdistan değerlerine tahammülsüzlük uç noktada...Irkçı faşist odakların işareti üzerinde emniyet güçleri PSK Diyarbakır İl binasını basarak Kürdistan bayraklarını topluyor. Kürt ve Kürdistan değerlerine dönük bu tahammülsüzlük kabul edilemez, şiddetle kınıyoruz.” 

Azadî Hareketi Genel Sekreteri Metin Pirani ise yaptığı açıklamada parti binalarının polis ablukası altında olduğunu kaydetti.

Twitter’dan açıklama yapan Pirani “Tüm Yurtsever Kamuoyu ve dostlarımıza duyurulur. Hareketimiz binası şu anda polis ablukası altında” ifadelerini kullandı.

PAK Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada ise “Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın vermiş olduğu arama izniyle,  şu anda PAK Diyarbakır İl Teşkilatı’nda polisler şu anda arama yapmaktadırlar. Arama işlemi devam etmektedir. Gerekli bilgiyi en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşacağız” denildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli