PKK’nin de içinde bulunduğu oluşumdan 'Bartın' açıklaması

19-10-2022
Etiketler HBDH PKK Bartın Amasra Maden Faciası
A+ A-

Haber Merkezi – PKK’nin de içinde yer aldığı Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), Bartın-Amasra’da yaşanan maden faciasından hükümeti sorumlu tutarak, “AKP/MHP iktidarı ve ona yaltaklık eden tüm birey, kurum ve kuruluşları hedefimizdedir” açıklamasını yaptı.

“HBDH Yürütme Komitesi” adına yapılan açıklamada, Bartın’ın Amasra ilçesinde yaşanan maden faciasına ilişkin, “41 maden işçisi, burjuvazi daha fazla kar etsin, faşist Türk devleti halkımıza daha fazla zulüm edebilsin, Türkiye ve Ortadoğu’da daha fazla kan dökebilsin, faşist AKP/MHP iktidarı Türk burjuvazisinin kanlı bayrağı ile daha fazla soykırım yapabilsin diye katliama maruz kaldılar” denildi.

Açıklamada, “Bartın maden katliamı ne ilk nede salt AKP/MHP iktidarına ait bir politikadır. Dünya çapında burjuvazinin işçi sınıfına dayattığı bu yaşam, Türk devletinin kuruluşundan beri devlet politikası olarak uygulanagelmiştir” ifadelerine yer verildi.

Karl Marks’ın, “Para bir yanağında kan lekesi ile dünyaya geldiyse, sermaye tepeden tırnağa kan ve pisliğe bulaşmış olarak gelir” sözlerine yer verilen açıklamada, maden faciasının sorumlusunun AK Parti-MHP iktidarı olduğu öne sürüldü.

İşçi ve emekçilerin, katledilen işçilerle aynı kaderi paylaşması için iktidar elinden geleni yapacaktır. Ancak mızrak çuvala sığmamakta, işçi sınıfı kendi hakları için giderek öfke biriktirmektedir. Ülke tarihi, maden işçileri başta olmak üzere işçi ve emekçilerin onurlu direnişlerinin tarihidir.

Açıklamada, “İktidar işçi katilidir ve bunun hesabını mutlaka verecektir. Bu sistemin tüm çürümüşlüğünü, sermayenin kan ve pisliğini ancak devrim temizler. Bu sistemden, katledilen tüm maden işçilerinin hesabını sormaya geliyoruz! AKP/MHP iktidarı ve ona yaltaklık eden tüm birey, kurum ve kuruluşları hedefimizdedir” tehditlerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda, “Maden işçileri bilmelidir ki; asla yalnız, seçeneksiz ve örgütsüz değiliz. Tek seçeneğimiz devrimdir ve bunu gerçekleştirene kadar savaşımıza devam edeceğiz. Lenin’in sözleri ile ‘Kapitalist sömürü ve cinayet dünyasının karşısına, işçi sınıfının barış ve halkların birliği dünyasının yığınlarını çıkarana dek …” denildi.

HBDH nedir?

Öncülüğünü PKK’nin yaptığı Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin (HBDH) kuruluşu 12 Mart 2016 tarihinde Kandil’de ilan edildi.

HBDH bünyesinde PKK’nin yanı sıra Devrimci Karargâh, Devrimci Komünarlar Partisi (DKP), Maoist Komünist Partisi (MKP), Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP), Marksist Leninist Silahlı Propaganda Birliği (MLSPB), Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği (TİKB) ve Türkiye Komünist Emek Partisi/ Leninist (TKEP-L) yer alıyor.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli