Bakan Tunç duyurdu: Diamond Tema hakkında yakalama kararı

18-06-2024
Etiketler Diamond Tema Hz. Muhammed Asrın Tok
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Peygamberimizle ilgili kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez" diyerek, Diamond Tema için yakalama kararı çıkarıldığını duyurdu.

Arnavutluk doğumlu Tema hakkında “Yer6” adlı YouTube kanalında sosyal medya fenomeni Asrın Tok ile birlikte yapılan paylaşımlarda, Hz. Muhammed ile ilgili hakaret içerikli ifadeler kullanıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bu tür ifadelerin kabul edilemez olduğunu” belirterek, kanalın içerik üreticilerinden Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldığını duyurdu.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yer6 adlı sosyal medya hesabında paylaşılan video içeriğinde Peygamberimizle ilgili kullanılan hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan, paylaşımın yapılmasının ardından derhal 16.06.2024 tarihinde resen soruşturma başlatılmış olup, şüpheli Diamant Tema’nın yurtdışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. İslam dini ve sevgili Peygamberimizle ilgili kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir."

Ne olmuştu?

"Yer6" isimli YouTube kanalında Asrın Tok ve Diamond Tema, İslam şeriatını tartıştıkları bir programda, "halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama" iddiasıyla soruşturma açılmasına neden olmuşlardı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yer6 adlı programda Peygamber Efendimize hakaret eden Diamond Tema isimli şahıs hakkında TCK 216/2. ve 3. fıkralarda düzenlenen halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama suçlarından soruşturma başlatıldı. Program hakkında erişim engeli de talep edildi" ifadelerini kullanmıştı.

Diamond Tema ise soruşturma hakkında yaptığı paylaşımda, "İyiyim arkadaşlar, sorun yok. Suç işlemedik, kaynaklarıyla konuştuk. Ne hukuken ne de ahlaken ortada bir sorun yok. İfademizi verir, duruşmaya çıkarız, olur biter. Olayı bir dinsizin bir şeriatçıyı çürütmesinden, bir dinsizin peygambere küfretmesi gibi bir boyuta getirdiler. Tamamen algı operasyonu. Ne küfür var ne iftira" demişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli