AK Parti Adıyaman Adayı Ziya Polat: Önceliğimiz depremzedeleri kalıcı konutlara yerleştirmek

18-03-2024
Etiketler AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ziya Polat Adıyaman 2024 Yerel Seçimler
A+ A-

Adıyaman (Rûdaw) – AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ziya Polat, seçimi kazanmaları halinde birinci hedeflerinin depremzedeleri kalıcı konutlara geçmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ziya Polat Rûdaw TV'de Nwêner Fatih'in sunduğu Rûdawî Emro’ya konuk olarak seçim çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

6 Şubat depremlerinin büyük yıkım yarattığı iller arasında yer alan Adıyaman’da hummalı bir seçim çalışması yürütülüyor. 2019'daki yerel seçimlerde AK Parti'den Süleyman Kılınç'ın kazandığı belediye başkanlığında AK Parti bu dönem Ziya Polat'ı aday gösterdi.  Seçmenlerin beklentisi depremin yerle bir ettiği kentin yeniden inşa edilmesi ve kamplarda yaşayan depremzedelerin kalıcı konutlara geçmesi.

AK Parti’den aday gösterilen Adayı Ziya Polat, Adıyaman’da herkesin birbirini tanıdığını ve seçim çalışmalarının olumlu bir atmosferde geçtiğini belirterek şunları söyledi:

“6 Şubat depremlerinden bu yana insanlarımızın bir kısmı konteynerlerde yaşıyor. Seçim çalışmaları kapsamında ev ev dolaşıyoruz, STK’ları ve kurumları ziyaret ediyoruz. Konteyner kamplardaki aileleri ziyaret ediyoruz. Onların yaşadığı sıkıntıların ne olduğunu soruyor, dertlerini dinliyoruz.”

"Adıyaman her zaman Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın izinde yürüdü"

Halkın büyük bir içtenlikle ve sıcak bir şekilde kendilerini karşıladığını dile getiren Polat, “AK Parti’nin kuruluşundan beri Adıyaman Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde yürüdü. Belediye başkanları, vekiller seçti. Adıyaman hep AK Parti’yi destekledi. Deprem sonrası 14 Mayıs seçimlerinde de yüksek düzeyde AK Parti’yi destek verdi. Bu seçimde de inşallah aynı sonucu almayı bekliyoruz. Çünkü şehrimizde büyük bir yıkım var. Bu yıkımı ancak AK Parti, Cumhurbaşkanımız, merkezi hükümet ve belediye el ele vererek yeniden inşa edecek. Milletimiz bunun farkında. Dolayısıyla 31 Mart’ta inşallah AK Parti olarak zaferle çıkacağız” ifadelerini kullandı.   

Seçim kampanyasını büyük bir sessizlik içerisinde yürüttüklerini belirten Ziya Polat, “Müzik yok. Gürültü yok. Ev ev milleti yüz yüze ziyaret ediyoruz. Hem sıkıntılarını dinliyoruz hem de kendilerini selamlıyoruz” dedi.

"Önceliğimiz depremzedeleri kalıcı konutlara yerleştirmek"

Seçim projeleri hakkında da bilgi veren Ziya Polat bu konuda şunları söyledi:

“6 Şubat depremi büyük bir yıkımdı. Bunun toparlanması zaman alacak. Çadır ve konteynerlerde yaşayan depremzedelerin kalıcı konutlara geçmesi en temel sorunumuz. Bizim en büyük projemiz bu sorunu çözmek. Yerinde dönüşüm, kentsel dönüşüm, hak sahiplerinin haklarını sosyal konutlarla inşallah en kısa sürede çözeceğiz. İnsanlarımızı bu yerlerden kalıcı konutlara alacağız. Birinci hedefimiz bu.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli