ERZİNCAN’DA TOPRAK KAYMASI- Sarıgül: Araştırma komisyonu kurulacak

18-02-2024
Etiketler Erzincan İliç Mustafa Sarıgül Toprak kayması
A+ A-

Erzincan (Rûdaw) – Rûdaw’a konuşan CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül, “Bölgenin milletvekili olarak TBMM’ye bir araştırma komisyonu kurulması önerisinde bulunmuştum ve kabul edildi. Komisyonda her siyasi partiden vekil olacak. 25 milletvekili arkadaşımız bu bölgeye geleceğiz” dedi.

Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağındaki toprak kaymasında kaybolan işçilere ulaşmak için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Çöpler köyündeki maden ocağı sahasında yaşanan toprak kaymasında kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları 6'ncı gününde devam etti.

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ve AFAD Başkanı Okay Memiş, arama ve kurtarma çalışmalarını koordine ediyor.

Ekipler, 210 bin metrekarelik alanı 8 bölüme ayırarak tüm noktaları termal ve manyetik dronlar, toprak altı görüntüleme cihazları başta olmak üzere gelişmiş teknolojik cihazlarla havadan ve karadan tarayarak arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

Maden ocağındaki yığın liç alanından Sabırlı Deresi yatağı ile hemen arkasında bulunan "manganez ocağı" bölümüne doğru yaşanan toprak kayması nedeniyle elde edilen bulgularla kayıp işçilerin bu iki bölgede olabileceği değerlendiriliyor.

Manganez ocağında 1,5 milyon metreküpe yakın bir toprak bulunduğu ve bu toprağın 35 metre yükseklikte olduğu değerlendiriliyor.

Toprak kaymasına ilişkin soruşturmada, aralarında firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu 6 zanlı tutuklanmış, 2 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bölgede bulunan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Rûdaw’a yaptığı açıklamada Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulacağını kaydetti.

“Umutlar tükeniyor”

Saırgül şunları dile getirdi:

“Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı mutlaka kurulmalı.

İşinin ehli insanlar gelip arama kurtarma çalışmaları yapmalı.

Umutlar ne yazık ki her saniye daha fazla tükeniyor, kayıplar bizi derinden üzmüştür.

Bölgenin milletvekili olarak TBMM’ye bir araştırma komisyonu kurulması önerisinde bulunmuştum ve kabul edildi. Komisyonda her siyasi partiden vekil olacak. 25 milletvekili arkadaşımız bu bölgeye geleceğiz.

Yapanın yanına kâr kalmayacak. Doğa ile oynarsanız doğa sizden intikamını alır. Aşırı para kazanma hırsını Allah kahretsin.

Küresel bir sürü şirket geliyor ve burada çalışma yapıyor. İnsan sağlığını, işçi güvenliğini yeteri kadar almıyorlar.

Neden Almanya, Fransa, Danimarka ve İsviçre'de buna benzer kazalar olmaz da Türkiye'de oluyor. Bu da beni çok üzüyor. Kaderciliği asla kabul etmiyorum.

🔸TBMM'de araştırma komisyonu kurulacak, her partiden vekil olacak

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.