Ankara'da AGROTEC Tarım Fuarı düzenleniyor: 'Bu sene çok hareketsiz'

17-09-2023
Şevket Herki
Etiketler Ankara Gölbaşı Tarım Fuarı AGROTEC
A+ A-

Ankara (Rûdaw) – Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde düzenlenen 26. AGROTEC Uluslararası Tarım Fuarı devam ediyor. Gölbaşı Belediyesi ev sahipliğinde yapılan fuara 200 firma ve 500'ü aşkın marka yer alıyor.

AGROTEC 2023’te; tarım makineleri, traktör ve ekipmanları, iş makineleri, ürün depolama makineleri, sulama ekipmanları, tarım ilaçları, gübre, organik tarım, sera, sebze ve meyve fidancılığı, hayvancılık, drenaj teknolojileri, peyzaj ve tarıma dair tüm ürünler yerini alıyor.

Tarım sektöründe faaliyet gösteren tüm imalatçıları, sektöre ait kurum, kuruluş ve işletmeleri çiftçilerle bir araya getirme amacı taşıyan fuara katılan çiftçiler ise fiyatlardan şikayetçi.

Rûdaw’a konuşan Saffet Ermen, “Fiyatlar pahalı. Alabilecek durumum yok. Bir sene bir seneyi tutmuyor. Çiftçinin işi zor” dedi.

Mehmet Sabir Emre ise “Dışarıyla çok bir fark olduğunu sanmıyorum. Birazcık bizde pazarlık usülü de var tabii. Bu da fiyatları belirleyici bir unsur olabilir. Mazot fiyatları çok uçuk, biraz sabrederek özveriyle çalışmak lazım” dedi.

Çiftçi Necdet Demirdağ da pahalılığa ilişkin, “Mazot artık 40 lira. Yakında gübrenin de namazını kılacağız. Daha ne yapacağız biz. 40 liraya ben mazot alacağım, 20 liraya gübre alacağım, 4 liraya mısır satacağım, 6 liranın 2 lirası kurutmaya gidiyor. Taban fiyat da verilmedi” dedi.

Nazif Karaduman ise “Bizim üçüncü katılışımız. Bu sene çok hareketsiz. Nedenini bilemiyorum, civar bölgelerden gelenler çoktu. Daha çok traktörlere ilgi var” dedi.

Öte yandan sektör temsilcileri fuar aracılığıyla tarımda yeni teknolojileri tanıtmak istiyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli