Nöbetlerini Ankara’da sürdürecek olan Şenyaşar ailesi Adalet Bakanlığı’na gitti

26-07-2023
Etiketler Ankara Şenyaşar ailesi
A+ A-

Haber Merkezi - Şenyaşar ailesi Ankara’da Adalet Bakanlığı’na yürüyerek bakanlık yetkilileriyle görüştü.

Babası ve iki kardeşi AK Parti Urfa eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akrabaları tarafından öldürülen Yeşil Sol Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, annesiyle birlikte Urfa’da başlattıkları adalet nöbetini bundan sonra Ankara’da devam ettireceklerini söyledi.

Ferit Şenyaşar, “Adil bir yaşam için yetkililerden adalet talep ediyoruz. Adalet Bakanlığı’na gideceğiz. Yılmaz Tunç’a haklı talebimizi iletip, adaletin sağlanacağına dair bize söz verirse Adalet Bakanlığı’ndan ayrılıp geleceğiz. Adalet sağlanmadığı takdirde adalet mücadelemizi Ankara’da sürdüreceğiz” dedi.

Ferit Şenyaşar, annesi Emine Şenyaşar ile birlikte bugün Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Yeşil Sol Parti milletvekilleri de "Adalet" yazılı dövizlerle katıldı.

Ferit Şenyaşar, annesi Emine Şenyaşar’la birlikte Urfa Adliyesi önünde 5 yıl önce başlattıkları adalet nöbetini Ankara'daki Adalet Bakanlığı önünde devam edeceklerini belirterek şunları söyledi:

“Annenin adalet mücadelesini Ankara’ya taşımamızdaki amacımız devletin herhangi bir kurumunu karalamak, itibarsızlaştırmak değildir. Adil bir yaşam için yetkililerden adalet talep ediyoruz. Adalet Bakanlığı’na gideceğiz. Yılmaz Tunç’a haklı talebimizi iletip, adaletin sağlanacağına dair bize söz verirse Adalet Bakanlığı’ndan ayrılıp geleceğiz. Annem, Ankara’da çok fazla kalmak istemiyor. Hem dizlerinden hem gözlerinden ameliyat olacak. Aynı zamanda psikolojik tedavi de görüyor. Adalet gelmeden tedavi sürecini kabul etmiyor. Anne, ‘Adalet gelmeden evime gitmeyeceğim’ diyor. Adalet sağlanmadığı takdirde adalet mücadelemizi Ankara’da sürdüreceğiz. Beş yıllık haksızlık ve adaletsizliğe rağmen adalet ve hukuk devletine olan inancımızı, umudumuz kaybetmedik. Hukuk sınırları içerisinde mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Artı Gerçek’in haberine göre Şenyaşar ailesi basın açıklamasından sonra Adalet Bakanlığı’na yürümek istedi.

Ancak aile Meclis’in Dikmen Kapısı çevresinde durduruldu. Burada kendilerini durduran polislerle konuşan ailenin Bakanlığı önüne gitmesine izin verilmedi. Bunun üzerine Emine Şenyaşar, Meclis Dikmen Kapısı’nın önünde oturdu. Bir süre sonra Ferit Şenyaşar ile anne Emine Şenyaşar’ın Adalet Bakanlığı'na yürümesine izin verildi. Bakanlığa giriş yapan Şenyaşar ailesinin görüntüsünü almak isteyen gazetecilere izin verilmedi.

Edinilen bilgiye göre Şenyaşar ailesi bakanlık yetkilileriyle görüşerek taleplerini iletti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli