İmamoğlu’na mazbata daveti

17-04-2019
Rûdaw
Etiketler Ekrem İmamoğlu İstanbul Seçim Gündemi
A+ A-

Haber Merkezi - CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu mazbatasını almak üzere İstanbul İl Seçim Kurulu'na çağrıldı.

 

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını alıyor.

 

İstanbul İl Seçim Kurulu'nun mazbatasını almak üzere Ekrem İmamoğlu'nu Çağlayan'daki Adalet Sarayı'na çağırdığı bildirdi.

 

Twitter hesabından "Mazbatamızı alıyoruz" paylaşımı yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve beraberindeki partililer Çağlayan'a geldi. 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda devir teslim töreninin ise saat 18.00'de yapılması bekleniyor.


İstanbul İl Seçim Kurulu'nun birleştirme tutanaklarına göre; Ekrem İmamoğlu 4 milyon 169 bin 765; Binali Yıldırım'ın ise 4 milyon 156 bin 036 oy aldı. Aradaki fark 13 bin 729 olarak gerçekleşti

 

İl seçim kurulu kararı

 

Tüm oyların yeniden sayıldığı ilçelerden Maltepe'deki sayımın tamamlanmasının ardından ıslak imzalı tutanaklar İstanbul İl Seçim Kurulu'na gönderilmişti. İlçe tutanaklarının birleştirilmesinin ardından İl Seçim Kurulu'ndan karar çıktı.

 

İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesi için dün YSK'ya başvuruda bulunan AK Parti, İstanbul İl Seçim Kurulu'na da, olağanüstü itiraz sonuçlanana kadar, Ekrem İmamoğlu'na mazbata verilmemesi için talep de bulunmuştu.

 

Oy farkı: 13 bin 729

 

İstanbul'da 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçları da belli oldu.

 

İstanbul İl Seçim Kurulu'nun birleştirme tutanaklarına göre; Ekrem İmamoğlu 4 milyon 169 bin 765; Binali Yıldırım'ın ise 4 milyon 156 bin 036 oy aldı. Aradaki fark 13 bin 729 olarak gerçekleşti.

 

İmamoğlu'nun mazbatası hazır




Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli