PWK lideri Özçelik’ten seçim yorumu: Halkımızın yüreğinin sesine kulak verelim

08-01-2024
Etiketler Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Mustafa Özçelik İstanbul Seçim
A+ A-

Haber Merkezi – Partisinde İstanbul’da düzenlenen seminerde konuşan PWG lideri Mustafa Özçelik, “Halkımız acil talepler ekseninde işbirliği yapmamızı istiyor. Halkımızın yüreğinin sesine kulak verelim” dedi.

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, partisinin İstanbul İl Temsilciliğinde düzenlenen seminere katıldı.

Seminere PWK yöneticilerinin yanı sıra, Rojava’da faaliyet yürüten Suriye-Kürdistan Demokratik İnşa Hareketi temsilcisi Mihemed Elo, Kürt Dili Hareketi Derneği Başkanı (HEZKURD) Başkanı Suphi Özgen ve aydınlar katıldı.

31 Mart’ta yapılacan olan mahalli seçimler ve gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özçelik, devletin çok yönlü, stratejik bir siyaset ve toplum mühendisliğiyle Kürdleri “milletinin kendi kaderini tayin hakkı” ekseninden uzaklaştırmak istediğini söyledi.

Özçelik, “Sol ya da islamiyet adına Kürt potansiyeli üzerinden siyaset yapıp, sorunu ‘eşit vatandaşlık’, ‘demokratik ulus, demokratik cumhuriyet, ortak vatan’ derekesine indirgeyen kimi parti ve kesimler de, ne yazık ki, Kürd milletinin ve Kürdistan’ın varlığını ve milli, siyasi, coğrafik bir statüyü esas alan anlayışın zayıflamasına yönelik Türkiye devletinin yürüttüğü siyasete daha elverişli bir zemin hazırlamaktadırlar” dedi.

Kürdlerin milli bir ittifaktan yoksun olduklarını kaydeden Özçelik, “Bu bu olumsuz atmosfere rağmen son dönemlerde yapılan bir çok kamuoyu yoklamalarının da gösterdiği gibi, Kürdlerin yüzde 80’ine yakını Kürd kimliğine sahip çıkıyor, Kürdçenin resmi dil olmasını ve ana dilinde eğitim talebinde bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Özçelik, kimi çevrelerce son dönemde Şeyh Said’e yönelik geliştirilen ırkçı söylem saldırılara karşı farklı düşünce, ideoloji, mezhep ve sosyal kesimlerden Kürdlerin ortak bir tepki geliştirdiklerini hatırlattı.

Özçelik, “Diyarbakır 5 Nolu cezaevi işkencecisi Esad Oktay Yıldıran’ın adı İzmir’deki bir okula verildiğinde, halkımız çok geniş boyutlu bir tepki gösterdi. Bu da Türkiye devletinin geri adım atmasını ve Esad Oktay Yıldıran isminin o okuldan geri alınmasını sağladı” dedi.

“Mücadelemizin ve halkımızın umutlarını geliştirilip güçlendirmek için bu olumlu tutum ve talepleri bir başlangıç olarak esas almalı ve bunu işbirliği zeminine dönüştürmeliyiz” diyen Özçelik, şöyle devam etti:

“PWK olarak 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yeni bir anlayışla, yeni bir siyaset tarzıyla halkımızın en geniş kesimlerini kapsayacak bir tutum örelim diyoruz. PWK, ‘gelin hep birlikte adaylarımızı belirleyelim, hep birlikte şehrimizi yönetelim’ diyor.

Bu perspektîf ışığında siyasi partiler, STK’lar ve toplumda karşılığı olan şahsiyetlerden oluşacak, toplumun en geniş kesimlerini temsil eden ortak bir platform örülmesi için çalışıyoruz. Elbette ki, önümüze çıkabilecek farklı koşullara göre, farklı alternatifleri de değerlendirmekteyiz.”

Mustafa Özçelik “Halkımız acil talepler ekseninde işbirliği yapmamızı istiyor. Halkımızın yüreğinin sesine kulak verelim” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli