DİYARBAKIR - Viyadük yapımında dinamit kullanılınca tarihi köprü yıkıldı

17-01-2024
Etiketler Diyarbakır Tarihi köprü Viyadük Dinamit
A+ A-

Haber Merkezi - Diyarbakır'da, viyadük yapımı sırasında dinamit patlatılınca tarihi Taşköprü zarar görerek kısmen yıkıldı.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı kırsal Taşköprü Mahallesi yakınında Silvan, Hazro ve Lice ilçelerini Kulp ilçesinden Muş’a bağlayacak olan 700 metrelik viyadük yapımı için yapılan çalışmalarda yüklenici firma tarafından dinamit kullanıldı.

Patlayan dinamitin etkisiyle II. Abdülhamid zamanında yapılan tarihi Taşköprünün bir kısmı yıkıldı. Köprü güvenlik güçleri tarafından ulaşıma kapatıldı.

DHA’ye konuşan Taşköprü Mahallesi Muhtarı Kazım Aydın, "Köprünün bir kısmı viyadük çalışması için dinamit patlatılması sonucu hasar gördü. Köprümüz hasar gördüğü için ulaşıma kapatıldı. Yetkililer, 2-3 gün içinde çalışmalara başlayarak köprünün onarılacağını söyledi. Geçtiğimiz aylarda da köyümde birkaç ev bu şekilde dinamit patlatılması sonucu zarar gördüğü için vatandaşlarımız mağdur edildiklerini belirterek dilekçe verip şikayetçi oldular" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.