Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ‘Kürtçe’ tartışması

16-05-2024
Etiketler Mardin Büyükşehir Belediyesi Devrim Demir DEM Parti Kürtçe Ak Parti
A+ A-

Haber Merkezi - Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin mayıs ayı toplantısında, DEM Parti ile AKP’li üyeler arasında “Kürtçe” tartışması yaşandı.

DEM Parti Belediye Eş Başkanı Devrim Demir’in, toplantının açılış konuşmasını Kürtçe yapması üzerine AK Partili üyeler tepki gösterdi.

ANKA'nın haberine göre Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısı, DEM Partili Devrim Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Demir toplantının açılış konuşmasını Kürtçe yaptığı sırada AK Partili meclis üyeleri tepki gösterdi.

Bazı AK Partililer, Kürtçeye karşı olmadıklarını, ancak konuşmadan bir şey anlamadıklarını belirterek “Keşke açılış konuşmasını Türkçe yapsaydınız da sonra Kürtçe devam etseydiniz” dedi.

Demir ise, “Karşı olmadığınız bir durum olsa bu kadar refleks göstermezdiniz. 21 Şubat Dünya Anadil Günü olduğunda bizler selamlamamızı bütün yörelerde o dillerde yaparız. Ama bugün ‘15 Mayıs Kürt Dil Bayramı’dır. O nedenle ‘Kürt Dil Bayramı’nı kutlamış olduk. Sizlerin bu kadar refleksli yaklaşmanızın gereği yok” yanıtını verdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli