Süleyman Soylu’dan Murat Karayılan açıklaması

14-02-2021
Rûdaw
Etiketler Süleyman Soylu Murat Karayılan PKK Gare
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye İçişleri Bakanı Soylu, PKK tarafından alıkonulan 13 asker ve polisin Gare’de yaşamını yitirmesine ilişkin, "Murat Karayılan'ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu millet ve şehitlerimiz yüzümüze tükürsün” dedi.

Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, PKK tarafından çeşitli zaman ve yerlerde alıkonulan 13 asker ve polisin Gare bölgesinde yaşamını yitirmesinden örgütü sorumlu tuttu.

"6 yıl önce PKK tarafından kaçırılan, Kuzey Irak'ta alıkonulan 13 evladımız, alçakça, kalleşçe şehit edildi” diyen Soylu, “Bunun üzerine hala PKK'yı aklamaya çalışan pislikler var. PKK ile aynı açıklamaları yapmaktan utanmayan, aynı yalanlara sahip çıkan haysiyetsizler var. Evlatlarımıza ve ailelerine çektirdiklerinin hesabı soruldu, sorulacak” dedi.

Süleyman Soylu, açıklamasının devamında, “Murat Karayılan'ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu millet ve şehitlerimiz yüzümüze tükürsün" ifadelerini kullandı.

Gare operasyonu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 10 şubat 2021’de Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde bulunan Gare Dağı bölgesinde PKK’ye yönelik askeri operasyon başlattı.

Dört gün boyunca yaşanan yoğun çatışmaların ardından Türkiye Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, bugün yaptığı açıklamada, operasyonun sonuçlandığını duyurdu.

Akar “Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde faaliyetlerimiz devam ederken, yoğun çatışmaları müteakip kontrol altına alınan mağarada yapılan aramalarda alıkonulan 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşılmıştır. Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan birinin omuzundan, diğer 12 vatandaşımızın başlarından vurularak şehit edildikleri tespit edilmiştir” açıklamasını yaptı.

PKK’nin askeri kanadı HPG ise alıkonulan asker ve polislerin kendileri tarafından öldürülmediğini savundu.

Halk Savunma Merkezi adına yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Üç gün boyunca gelişen ağır bombardımanlar, kamp dışında ve içinde gelişen yoğun çatışmalar elimizde esir olarak bulunan MİT mensubu, asker ve polislerin bir kısmının yaşamını yitirmesine yol açmıştır. Bu kampa yapılacak bu kadar saldırı sonucunda hiç kimsenin oradan sağ olarak kurtulamayacağı gerçeği en sıradan askeri bilgiye sahip bir kişi tarafından dahi bilinebilecek bir husus olmasına rağmen, bu kampa dönük yapılan saldırı hiçbir biçimde onların kurtarılmasına dönük olmayıp tamamen imha edilmeleri amaçlanarak yapılmıştır. Bu insanların katledilmiş olmasının asıl ve tek sorumlusunun böyle bir saldırıya karar veren ve hiçbir insani duyguya sahip olmayan Hulusi Akar olduğu açıktır.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli