Türkiye’den Ermenistan ile ‘normalleşme’ adımı

13-12-2021
Rûdaw
Etiketler Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ermenistan Normalleşme
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan ile normalleşme adımları konusunda karşılıklı temsilci atanacağını söyledi.

Meclis Genel Kurulu’nda bugün Dışişleri Bakanlığı’nın bütçesi ele alındı.

Bakanlığının bütçesi üzerine konuşan Çavuşoğlu, “Yakında Ermenistan ile normalleşme adımları için karşılıklı özel temsilci atayacağız. İstanbul Erivan arası charter uçuşlarını başlatacağız” dedi.

Afganistan’ın başkenti Kabil'den Türkiye'ye charter uçuşları başladığını duyuran Çavuşoğlu özetle şunları söyledi:

“Afganistan da kız çocuklarının okula gitmesi için okullarımızı açık tutuyoruz, sadece diplomasi ile sonuç alınabilir. İnsani yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Kabil'den Türkiye'ye charter uçuşları başladı, dönmek isteyenler Kabil'e dönüyor.

Yunanistan ve Rum kesimi 6 kez kıta sahanlığımıza 3. ülke bayraklı gemiler göndermeye çalıştı, önledik. Sahaysa saha, masaysa masa! Hepsine varız.

ABD ile bir taraftan sorunları çözmek için diğer taraftan 100 milyar dolar hedef konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Stratejik diyalog mekanizma kurulması konusunu Riga'da Blinken ile çalıştık.

Afrika, Asya ve Latin Amerika'yla ilişkilerimizde de önemli adımlar atmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki hafta sonu Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde gerçekleştireceğimiz Üçüncü Türkiye-Afrika Ortaklığı Zirvesi'yle, Afrika'yla ilişkilerimizde yeni bir döneme giriyoruz. Liderlerin katılacağı Zirve öncesi, Dışişleri, Eğitim, Sağlık ve Tarım Bakanları toplantısı da gerçekleştirilecek.

Maarif Vakfı'yla çalışmalarımız neticesinde, 43 ülkede FETÖ iltisaklı okulların faaliyetleri tamamen veya kısmen sona erdi. DEAŞ ve yabancı terörist savaşçılarla mücadelemizi uluslararası işbirliği kapsamında aralıksız sürdürüyoruz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli