‘Erbil ziyaretimiz Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı projesi çerçevesinde yapıldı’

13-09-2021
Etiketler CHP Sözcüsü Faik Öztrak CHP Afgan mülteciler
A+ A-

Haber Merkezi – Öztrak, CHP heyetinin Kürdistan Bölgesi’ne düzenlediği ziyaretin Dışişleri Bakanlığı bilgisi dahilinde gerçekleştiğini ve kendi projeleri olan Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı projesi için düzenlendiğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Toplantıdan sonra Parti Sözcüsü Faik Öztrak, açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin salgında okullarını en uzun süre kapalı tutan ülkelerden biri olduğunu söyleyen Öztrak, bu açığı kapatmak için hükümete, eğitimcilere, velilere ve öğrencilere büyük görev ve sorumluluk düştüğünü kaydetti.

Hükümetin 19 yılda en çok zarar verdiği alanlardan birinin eğitim sistemi olduğunu ileri süren Öztrak, ülkede 19 yılda 8 kez Milli Eğitim Bakanı değiştiğini belirtti.

Türkiye'nin, üyesi olduğu OECD ülkeleri içinde eğitim becerilerinde sonlarda olduğunu, "ev genci" oranında en başta bulunduğunu dile getiren Öztrak, OECD verilerine göre, 15-29 yaş arasında her on gençten üçünün çalışmadığını ve bir okulda okumadığını söyledi.

"Heyetimiz Irak Türkmen Cephesi yetkilileriyle görüşecek"

CHP'den Kürdistan Bölgesi başkenti Erbil'e ziyarette bulunan heyetle ilgili olarak konuşan Öztrak, şunları kaydetti:

"CHP heyeti ziyarete başlamadan önce nerelere gideceğini, kimlerle görüşeceğini zaten açıkladı. CHP devlet protokolünü ve işleyişini bilen bir partidir. Dışişleri Bakanlığına da ziyaret hakkında bilgi verdi. Şu an başkonsolosluğumuzla irtibat içinde görüşmeleri sürdürüyor. Bu ziyaret, partimizin iktidara geldiğinde hayata geçireceği en önemli projelerden biri olan Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı projesi için görüş alışverişi çerçevesinde yapılmıştır. Amacımız bölge barışını, bölgenin ekonomik gelişmesini, bölgede terörün önlenmesini ve bölge ülkelerinin kendi göbeklerini kendilerinin kesmesini sağlayacak bir ortamı sağlamaktır. Emperyal güçlerin buraya müdahale etmesini istemiyoruz. Heyetimiz şu anda Kerkük yolunda. Irak Türkmen Cephesi yetkilileri ile görüşecek. Çarşamba günü Türkiye'ye döndüklerinde görüşmeler ile ilgili daha detaylı açıklamaları da yapacaklar."

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Öztrak, ABD'nin bedeli karşılığında 3 bin Afgan'ın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapılması iddiasına ilişkin, "Rezalet bir iddia ama 250 bin dolarlık konut alana vatandaşlık satarsanız el oğlu da bu teklifi yapmaya cesaret eder. Bu iddia vahimdir. Bu işin altı, üstü, önü, arkası vakit geçirmeden ortaya çıkarılmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin ay yıldızlı kimliği egemen güçlerin ödeyeceği bedel karşılığında başka ülkelerin vatandaşlarına dağıtılacak bir kağıt parçası değildir, olamaz. Daha dün Ömer Çelik, 'Bir mülteci daha almaya tahammülümüz yok.' diyordu. Şimdi sarayın yukarılarında başka pazarlıkların sürdüğü iddia ediliyor. Bunu kabul edemeyiz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli