RTÜK'ten haber programları için yeni düzenleme

13-06-2024
Etiketler RTÜK Haber Programı Yeni düzenleme
A+ A-

Haber Merkezi –  RTÜK haber programları için yeni düzenleme getirdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yapılan düzenlemeyle, haber bültenleri ve programlarda 'akıllı işaret' kullanma zorunluluğu getirildi. Bu düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni düzenlemeye göre, medya kuruluşları haber bültenleri ve programlarındaki önceden kaydedilmiş görüntüleri, dizileri ve filmleri akıllı işaret sisteminde ayrı ayrı kodlayacak. Bu kodlama, içerik türlerine göre belirlenecek ve ilgili semboller programların başında ve her kesinti sonrası ekranda gösterilecek.

Özellikle "şiddet/korku", "olumsuz davranışlar" ve "cinsellik" gibi içerik gruplarına ait semboller atanmışsa, bu semboller ilgili haber süresince ekranın uygun bir köşesinde sabit olarak yer alacak. Ancak "Genel İzleyici" veya "7+" sembolleri atanmışsa, bu sembollerin haber yayını sırasında sürekli görünmesi gerekmeyecek. "13+" ve "18+" sembolleri atanmış içerikler ise belirtilen saat dilimlerinde yayımlanacak; "13+" içerikler 21.30'dan sonra, "18+" içerikler ise gece yarısından sabah 05.00'e kadar yayımlanabilecek.

Mevcut düzenlemelere göre, spor müsabakaları, dini törenler, ticari iletişim yayınları ve canlı yayınlarda bu sınıflandırma sistemi uygulanmayacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli