Serhat Abik cinayetinde yeni gelişme

12-08-2022
Rûdaw
Etiketler Serhat Abik İstanbul Cinayet
A+ A-

Haber Merkezi – İstanbul Beyoğlu’nda, darbedilip öldürüldükten sonra otomobilden evinin önüne atılan 20 yaşındaki Serhat Abik’in olayı ile ilgili gözaltına alınan 5 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İstanbul Beyoğlu’nda yaşayan 20 yaşındaki Serhat Abik, 5 Ağustos’ta darp edilerek öldürüldükten sonra araçla yaşadığı evin önüne atılmıştı. Abik’in cenazesi memleketi Mardin’in Kızıltepe (Qoser) ilçesi Karakoyu köyünde toprağa verildi.

Beyoğlu Kalyoncu Kulluğu Mahallesi'nde akşam saatlerinde meydana gelen olayda iddiaya göre, seyir halindeyken yavaşlayan otomobilden yola bir kişi atıldı.

Olayı görenler yerde yatan kişinin yanına giderken, otomobil hızla uzaklaştı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde hayatını kaybeden kişinin 20 yaşındaki Serhat Abik olduğunu belirledi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipler olayla ilgili çalışma başlattı.

“5 şüpheli adliyeye sevk edildi”

Yapılan çalışmalar sonucunda Abik’i olay yerine bırakan otomobil içerisindeki şüphelilerin Hebun Y. (26), Erkan K.(22), Baran O.(22), Hasip K.(19) ve Adem G.(22) olduğunu tespit etti.

Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin çalışmalarının devamında şüphelilerin Serhat Abik’i Kasımpaşa’da otomobile bindirerek darp ettikten sonra Beyoğlu'ndaki evinin önüne attıklarını belirledi.

Ekipler, 5 şüpheliyi geçen Salı günü Beyoğlu'nda yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin Abik’i alacak verecek meselesi yüzünden öldürüldüğü öğrenildi.  Şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Öte yandan şüphelilerin Abik'i öldürdükten sonra sokakta yürüdüğü anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Aslen Xirbeqeplê köyünden olan ailesi 1996 yılında önce Kızıltepe’ye sonra 2021 yılında ise işsizlik nedeniyle İstanbul Beyoğlu Tarlabaşı Mahallesi’ne taşındı.

Serhat Abik’in bir uyuşturucu çetesine borcu olduğu ve bu nedenle öldürülmüş olabileceği bildirildi.

Baba Abik: Bunu yapanlar insanlıktan nasibini almamış

Rûdaw’a konuşan baba Seyfettin Abik, olay günü yaşananları Rûdaw’a anlattı:

“Oğlum 5 Ağustos günü sabah 10:00’da evden terlik ve eşofman katı ile çıktı, eve gelip kahvaltı yapacaktı. Bekledim, 14:30 gibi telefonla beni aradı ve benden 2.000 TL istedi. Borcu olduğunu söyledi. Doğrusu inanmadığım için vermedim. Daha sonra 19:20 sıralarında yeniden telefonla beni aradılar. Eve 100 metre uzaktaydım. Komşuların anlattığına göre getirip evin önüne atmışlar. Yetiştiğimde henüz can vermemişti. Ambulans yarım saat kadar geç kaldı, hastaneye gidene kadar da trafik vardı ve kurtarılamadı.”

Abik, “Bunu yapanlar insanlıktan nasibini almamış. Kimse bu vahşeti izah edemez. Bedeninde darp edilmemiş yer kalmamıştı. Bedeni, yüzü, gözü, dişleri. Bunu yapacaklarına gelip borcu olduğunu söyleselerdi verirdim” dedi.

“Çocukları kandırıyorlar”

Çocuğunun sokak çetelerinin kurbanı olduğunu anlatan Seyfettin Abik, “Bazen gidip gece eve gelmediği oluyordu. Bu çetelerin eline düştüğünü öğrendim. Çocukları kandırıp tehlikeli yerlere gönderiyorlar. Uyuşturucuya alıştırıyorlar. Hırsızlık yaptırıyor, haraç aldırıyorlar. Ben oğlumu tedavi için iki defa Adana’ya götürdüm ama tedaviyi kabul etmedi” diye konuştu.

Olayın ardından geniş çaplı çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Serhat Abik'i darp edip öldüren kişilerin kullandığı aracın peşine düştü.

Seyfettin Abik, yasal yollardan şikayetçi olacağını ve bunu yapanların peşini bırakmayacağını söyledi.

Abik, “Bakın metropollerde uyuşturucu madde işi sadece Kürt gençler içerisinde yaygın. Ben bunun kasten yapıldığını düşünüyorum. Perişan olalım diye yapıyorlar. Devlet müdahale ederse bunu bitirebilir. Ben bir baba olarak çok mücadele ettim. Ailelere tavsiyem şu; belki beni eleştirebilirler ama evlatlarına sahip çıksınlar. Tedavi gerekiyorsa tedavi etsinler. Akıbetleri benim evladım gibi olmasın, bu işkenceden kurtulsunlar” ifadesini kullandı.    

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli