Kilise kapısı üzerine çıkarak dans eden kişiler yakalandı

12-07-2021
Rûdaw
Etiketler Kilise Dans Kadıköy
A+ A-

Haber Merkezi - İstanbul Kadıköy’de bulunan Surp Takavor Kilisesi’nin giriş kapısı üzerine çıkarak dans eden 3 kişi gözaltına alındı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, bu kişilerin kilise ana giriş duvarı üstüne çıkarak müzik eşliğinde dans etmesine ilişkin soruşturma başlattı. Savcılık, soruşturma kapsamında, kimliğini tespit ettiği bu kişilerin yakalanması için polise talimat verdi. Polis ekipleri yaptıkları çalışmada, 3 zanlıyı gözaltına aldı.

Valilik: Bu çirkin davranışı kınıyoruz

İstanbul Valiliği de olaya dair açıklama yaptı. Açıklamada, olayın sabah saat 00.55 sularında geçekleştiği bilgisi verilerek, "Yapılan çalışmalarda; şüpheli Y.E.U ve Ö.F.A ile aracın sahibi O.Y. ikametlerinde yakalanmışlardır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. İbadethaneye yapılan bu çirkin davranışı kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "Mabetlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır" dedi

Çelik, sosyal medya hesabından, bu kişilerin dini mekana gösterilmesi gereken saygıya yakışmayan davranışlarda bulunduğunu belirtti.

Ömer Çelik, "Surp Takavor Kilisesi'ne yönelik bu saygısızlığı kınıyoruz. Mabetlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır. Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan, dini mekanların saygınlığına yaraşmayan her türlü eylemi provokasyon olarak değerlendiriyoruz ve insanlık adına mahkum ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Garo Paylan: Saygısızlık yapanları ve yol verenleri kınıyorum

HDP Diyarbakır Milletvekili Paylan da polislerin bölgede sürekli bulunduğuna dikkat çekti.

Paylan Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Kadıköy’deki kilisemize saygısızlık yapanları ve yol verenleri kınıyorum.  İçişleri Bakanlığı derhal her daim polis olan o noktadaki polisler hakkında soruşturma açmalıdır!” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli