MHP Genel Başkan Yardımcıları’ndan isim vererek gazeteciler sert eleştiriler

12-06-2024
Etiketler Feti Yıldız Semih Yalçın MHP Gazeteci
A+ A-

Haber Merkezi - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, “yerel seçimlerde alınan sonuçların şişirmesiyle coşan bazı solcu gazetecilerin”, MHP aleyhtarlığında yarışa girdiklerini savundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı her görüşmeden sonra MHP'nin konumunun sorgulandığını, "solcu" gazetecilerin Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetini bahane ederek, Erdoğan'ın temasları üzerinden MHP'yi vurma çabasına girdiklerini ileri sürdü.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, muhalefet partileriyle temas kurmasının, Cumhur İttifakı'nın bozulacağının ve MHP'nin saf dışı kalacağının işareti olarak gösterilmeye çalışıldığını" dile getiren Yalçın, şöyle devam etti:

"Hatta bazı aklı evvel gazeteciler artık MHP'nin siyaset ikliminde yalnız başına kaldığını öne sürmüştür. Tekraren altını çizmek gerekir ki Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile zaman zaman görüşüp, istişare ettiği gibi istediği siyasetçi ve kişiyle görüşebilir. Bu görüşme ve temaslardan olmadık anlamlar çıkarmak, öküz altında buzağı aramak, kırılmayacak dala karga tünemesini beklemektir.”

"Solcu" medya mensuplarının dillerine doladığı cinayet davasının iddianamesinde hiçbir MHP görevlisinin adının geçmediğini söyleyen Yalçın, mahkeme süreci başladığında iddiası bulunan herkesi davet edeceklerini aktardı. Semih Yalçın, şunları kaydetti:

“Medyada yuvalanan Marksist/sosyalist gazeteciler”

"Mahkemenin sahte vicdan kanaması şovlarına değil, hakkaniyete, adalete ve delillere dayanacağını şimdiden hatırlatıyoruz.

Bir ailenin acısı provokasyona malzeme yapılırken, diğer taraftan binlerce ailenin kederleri karşısında suspus olunmaktadır. Bir dava üzerinden MHP'yi delilsiz, belgesiz, ispatsız ve dayanaksız hedef alan marksist basın, binlerce vatandaşımızın polisimizin, askerimizin katillerini sorgulamaktan kaçınmaktadır. MHP olarak, timsah gözyaşları döküp vicdanları yerine ahlaklarını kanatanları, husumet ve düşmanlıkların cerahatini akıtanları ibretle takip ediyoruz…

Medyada yuvalanan Marksist/sosyalist gazeteciler; her vesileyle şeytanın avukatlığına soyunmakta, öküz altında buzağı arama yarışına girmektedir. Halk TV, TV 100 ve Sözcü TV gibi solcu gazetecilere ekranı pazarlayan medya kuruluşları; Barış Yarkadaş, Bahar Feyzan, Ali Kemal Erdem, Osman Sert gibi MHP muarızı tipleri ekrana çıkararak partimize saldırmalarını sağlamaktadır. Şuuraltında MHP düşmanlığı şifrelenmiş olan gazeteci Abdülkadir Selvi de meşrebi ve tıyneti icabı, MHP muarızı koroya zaman zaman gönüllü olarak katılmaktadır. Medyada fitne ve bozgunculuğun nevi şahsına münhasır bir versiyonunu temsil eden Selvi, patlamaya hazır bir canlı bomba gibi taraflar arasında gidip gelmektedir. Selvi; vicdanı değil, ahlakı kanayanlarla birliktedir.”

Feti Yıldız: Bu müfterilerle kanun önünde hesaplaşacağız

Gazetecilere yönelik bir tepki de MHP Genel Başkan Yarımcısı Feti Yıldız'dan geldi. Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Halk Tv’de 'Kırmızı Çizgi' adıyla yayınlanan programda, hangi mihraklara hizmet ettiğini, kimlerle irtibatlı ve iltisaklı olduğunu bildiğimiz Gözde Şeker ve İbrahim Kahveci isimli kişiler 'oyunuzda kan var' sözleriyle başlayan bir dizi lakırdıyla Milliyetçi Hareket Partisi’ne ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli‘ye hayasızca saldırmışlar, hakaretler etmişler, iftiralarını peş peşe sıralamışlardır. Bu hakaret ve iftiralara hiçbir kişi ve kurum ifade özgürlüğü diyemez. Bu müfterilerle kanun önünde hesaplaşacağız. Hangi nam altında olursa olsun özürlerini de kabul etmeyecegiz" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli