PİA Eş Genel Başkanı Ahmet Kaya ve beraberindeki 5 kişi tutuklandı

12-06-2024
Rûdaw
Etiketler PİA Eş Genel Başkanı Ahmet Kaya Ergani Belediye Başkanı Ergani
A+ A-

Haber Merkezi – Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde 8 Haziran’da gözaltına alınan aralarında eski beleidye başkanlarının da bulunduğu 6 kişi tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 8 Haziran’da gözaltına alınan Ergani eski belediye eş başkanları Ahmet Kaya, Ramazan Kartalmış ve Fesih Yalçın ile eski belediye başkan yardımcıları Gülistan Polat, Esveri Malkoç ve Cavidan Yaman sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Ergani Adliyesi’ne getirilen siyasetçiler, savcılık tarafından 2014-2019 yılları arasında katıldıkları eylem, etkinlikler ve belediye faaliyetleriyle suçlanarak,  “örgüt üyesi olma” iddiasıyla tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Siyasetçiler, mahkemedeki ifadelerinin ardından aynı iddiayla tutuklanarak, cezaevine götürüldü.

PİA: Soruşturma dosyası içeriği itibarı ile bir hukuk garabetidir

Tutuklanan Ahmet Kaya aynı zamanda İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Eş Genel Başkanı. Ahmet Kaya’nın tutuklanmasının ardından PİA’dan yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ,fadeler yer aldı:

“Yeni bir siyasi kumpas, yine siyasi darbe. Eş genel başkanımız Sayın Ahmet KAYA toplam bir yıl belediye eş başkanlığı yaptığı ve defalarca yargılandığı tüm davalardan beraat aldığı halde yine aynı iddialarla açılan soruşturmada tutuklandı. 2009-2024 yıllarını kapsayan 3 belediye eş başkanının tutuklanmaları ile sonuçlanan soruşturma dosyası içeriği itibarı ile bir hukuk garabetidir. Hukukun kendi kararlarını tanımayıp siyasi operasyonların aparatı olarak kullanıldığı bir vasatta hiç kimse kendini güvende hissedemez. Hukuk ve mahkeme adı altında siyasi talimatlarla alınan kararları hiç bir şekilde tanımıyoruz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli