Ergani Belediye eski Başkanı, kızının sınava gireceği sabah gözaltına alındı

08-06-2024
Rûdaw
Etiketler Ergani Belediye Başkanı HDP Gözaltı Sınav
A+ A-

Haber Merkezi – Bu sabah erken saatlerde Diyarbakır'daki evine baskın düzenlenen Ergani belediye eski başkanı Avukat Ramazan Kartalmış gözaltına alındı.

Ramazan Kartalmış’ın gözaltına alınmasına Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren tepki gösterdi.

Nahit Eren sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gözaltı işleminin Ahmet Kaya'nın kızının sınava (Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS)) girdiği sabah gerçekleştiğini, bunun önlenmesi için avukatı aracılığıyla daha önce başvuruda bulunulduğunu ancak polisin başvuruyu dikkate alınmadığını kaydetti.

Nahit Eren, paylaşımında “Bu nasıl bir kötülüktür. Av.Ramazan Kartalmış, soruşturmadan daha önce haberdar olup sizlere çocuğunun üniversite sınavına hazırlandığını, olası bir ev baskınından etkilenmemesi için ifade vermeye hazır olduğunu bildirdiği halde sınav sabahında evine baskın yaptınız…” dedi.

Ramazan Kartalmış ile birlikte İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Eş Genel Başkanı Ahmet Kaya, Belediye eski Başkan Yardımcıları Gülistan Polat, Esveri Malkoç ve Cavidan Yaman da gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre, gözaltına alınanların PKK'nin talimatları doğrultusunda örgüt etkinliklerine katıldıkları, cenaze törenlerinde bulundukları, örgüt üyelerinin yakınlarını işe aldıkları ve örgüte yakın derneklere finansman sağladıkları iddia ediliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli