Buldan: Cizre’de ortaya çıkan resim Ukrayna'dan farksızdır

12-04-2022
Roni Alasor
Etiketler HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Kobani davası HDP Cizre Baskın
A+ A-

Haber Merkezi - HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan dün HDP Cizre ilçe binasına polis operasyonu yapıldığını belirterek, "8 arkadaşımızı dün Cizre'de gözaltına aldılar. Türkiye'nin üçüncü büyük partisi olan HDP'nin bir ilçe binasını darmadağın ettiler, kapısını kırdılar. Ortaya çıkan resim Ukrayna'dan farksızdır" dedi.

Buldan, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, pazar günü HDP Ankara İl Örgütünün kongresini gerçekleştirdiklerini belirterek, Ankara il eş başkanlarına ve yönetimine başarılar diledi.

İl eş başkanlarıyla yaptıkları toplantıları anlatan Buldan, gelecek hafta da hem kadın meclisi hem Parti Meclisini toplayarak süreçleri detaylarıyla tartışmaya ve bir yol haritası belirlemeye devam edeceklerini söyledi.

Ekonominin adeta yangın yerine dönüştüğünü savunan Buldan, "Halkımızın sofrasındaki yangın her geçen gün daha da büyüyor. Yaşam mücadelesinin, geçim mücadelesinin önüne geçtiği bir dönemi hep birlikte yaşıyoruz. Ekonomide yaşanan felaket öyle iktidarın iddia ettiği gibi 'geçici bir durum' değildir. AKP-MHP kriz ittifakı iktidarda kaldığı sürece çöküş de ne yazık ki kalıcıdır. Yaptıkları siyasete bakıyoruz; halkı çöküşe, hayat pahalılığına, yüksek zamlara, çürük sisteme, çürük domatese, ezik bibere, bayat ekmek kuyruklarına alıştırmaya çalıştıklarını gözlemliyoruz" diye konuştu.

“Kobani davası bir turnusol kağıdıdır"

Bir sistemden hukukun çıkarılması halinde geriye sadece "çete düzeninin" kalacağını söyleyen Buldan, "Kobani kumpas davası bunun en somut örneklerinden sadece bir tanesidir. Türkiye'nin durumunu, iktidarın ne yapmak istediğini anlamak istiyorsanız Kobani davası bir turnusol kağıdıdır ve bu davaya herkesin bakmasını özellikle istiyoruz” diye konuştu.

Bu sabah düzenlenen yeni “Kobani” operasyonuna değinen Buldan, “İşte bu sabah yeni bir gözaltı dalgası yaşandı. Aralarında eski belediye eşbaşkanlarımız, meclis üyelerimiz ve parti yöneticilerimizin de bulunduğu 91 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği, 46 kişinin gözaltına alındığı kamuoyuna yansıdı. Bu kumpası da basına “Kobani’de 2. dalga operasyonu” diye servis etmeye başladılar. Bugünkü operasyon, Kobani’ye yönelik o süreçte insani yardımda bulunanları hedef almaktadır.

“Kobani kumpas davasına yeni algı operasyonlarıyla itibar kazandırmaya çalışıyorlar”

Çökmekte olan Kobani kumpas davasına yeni algı operasyonlarıyla, yeni kumpas operasyonlarıyla itibar kazandırmaya çalıştıklarını görüyoruz. Operasyon kararını verenler bugün bir kez daha suçüstü yakalanmıştır. Bir çeteciyi mahkeme başkanı yapan zihniyetin, bu son operasyonu IŞİD adına yaptığı su götürmez bir gerçektir. IŞİD katliamlarına arka çıkıp tüm dünyanın sahiplendiği insani yardımı ise suç haline getirmeye çalışan karanlık zihniyeti, tüm Türkiye kamuoyu ve bütün dünya iyi görmeli ve tanımalıdır. Amaçlarını iyi biliyoruz. Kobani düşmediği için IŞİD’le yaptıkları ticaret sekteye uğradı. Rant muslukları kapandı. Sıkıntılarının büyük olduğunu biliyoruz. Bir başka neden ise 7 Haziran’dır. AKP, 7 Haziran’da kaybetmeseydi, bugünkü 5’li çeteleriyle kurdukları rant sistemini ta o tarihte hayata geçireceklerdi. Yani bu talan düzenlerinin kuruluş süreci 7 Haziran nedeniyle 3 yıl gecikti. Bunun intikamını alıyorlar. Hukuku ve yargıyı, intikamlarının aracı haline getirdiler” dedi.

Cizre ilçe binasına yapılan baskın

Buldan, dün HDP Cizre İlçe binasına polis operasyonu yapıldığını belirterek, "8 arkadaşımızı dün Cizre'de gözaltına aldılar. Türkiye'nin üçüncü büyük partisi olan HDP'nin bir ilçe binasını darmadağın ettiler, kapısını kırdılar. Ortaya çıkan resim Ukrayna'dan farksızdır. Yerlere atılan resimler, kitaplar; belediye eş başkanlarımızın, siyasetçilerimizin, Selahattin Demirtaş’ın fotoğraflarının yerlere atılması, kapıların kırılması görüntüleri Ukrayna’da yaşananlardan farksızdır. Hatta soba borusundaki isi bile elleriyle alıp duvarlara sürdüler. Çünkü bunların elleri de yüzleri de siyasetleri de kirlidir, karanlıktır. Bunların besin kaynağının karanlık olduğunu herkesin bilmesini gerekiyor. Bunu yapanları buradan şiddetle kınıyorum." dedi.

Cezaevlerinde yaşanan ölümlere değinen Buldan, "Cezaevlerinden her hafta birden fazla ölüm haberi geliyor” dedi. Cezaevinde bulunan eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk'un sağlık durumunun kötüye gittiğini ifade eden Buldan, "Buna rağmen tahliyesinin engellendiğini hepimiz görüyoruz" diye konuştu.

“Macaristan hayalleriniz size iktidar sunmayacaktır”

Pervin Buldan, "Ne Ukrayna savaşı üzerinden sahte barış havariliğiyle fırsat ve meşruiyet oluşturma çabalarınız ne de Macaristan hayalleriniz Türkiye gerçekliğinde size iktidar sunmayacaktır. Bu iktidar biliyorsunuz, içeriden umudu kesince şimdi hayali dışarıdan kurmaya başladı ama nafile çünkü, gerçekler Türkiye'dedir, Türkiye'nin içindedir. Türkiye halklarının gelecek hayali sizin rüyanızdan daha büyüktür." ifadelerini kullandı.

“Bazı ilçelerde 6 ay içerisinde 3 defa kayyım değiştirmek zorunda kaldılar”

HDP’li belediyelere atana kayyumların yolsuzluk yaptığını kaydeden Buldan şöyle devam etti:

“Baştan aşağı kokuşmuş, çürümüş bir sistemle karşı karşıyayız. Atadıkları mahkeme başkanı çete üyesi çıkan iktidarın, belediyelerimize atadığı kayyımlar da bir başka yolsuzluk çetesinin üssü haline geldi. Bakın kayyım atadıkları 48 belediyeden 20’sinin kayyımı yolsuzluk veya Cemaat üyesi oldukları nedeniyle ya görevden alındılar ya da görev yerleri değiştirildi. Bazı ilçelerde ise 6 ay içerisinde 3 defa kayyım değiştirmek zorunda kaldılar. En son Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyımı merkeze çekildi. Yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında onlarca kişi bu kapsamda gözaltına alınıp tutuklandı. İşte bu çürümüş sistemi ayakta tutmak için her türlü hukuksuzluğu yapmaya devam ediyorlar.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli