İdris Ahi pes etmiyor: Van Büyükşehir Belediyesi’ne aday oldu

11-12-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler İdris Ahi Van Belediye Seçimleri
A+ A-

Van (Rûdaw) – Van’da 14 yıldır her seçime bağımsız olarak giren İdris Ahi, 31 Mart 2024'teki yerel seçimler için de Büyükşehir Belediyesi’ne adaylığını koydu. Ahi, “Oyunuzu yerli patatese verin” sloganı ile yola çıktı.

Van’da 28 yıldır esnaflık yapan İdris Ahi, 2009 yılından bu yana muhtarlık da dahil yerel ve genel seçimlerin tamamında bağımsız aday oldu.

49 yaşındaki Ahi, 14 Mayıs'ta yapılan milletvekili seçimlerinde 622 oy alarak bir önceki seçime göre oyunu üçe katladı.

“9’uncu defa aday oluyorum"

Rûdaw muhabiri Abdulselam Akıncı’ya konuşan Ahi, “Dört defa bağımsız milletvekili adayı oldum. Bununla birlikte belediye başkanlığına dördüncü kez aday oluşum. Ayrıca muhtarlık seçimlerinde de aday olmuştum. Yani dokuz defadır seçime bağımsız giriyorum” dedi.

“Ben kazandım, bana oy vermeyenler kaybetti”

İş yerinin bir bölümünü seçim bürosuna çeviren Ahi, buradan seçmenlerine projelerini anlatıyor.

Ahi, ısrarının nedenini ise, “Aslında kazanan benim ama sadece maaş almıyorum. Bana oy vermeyenler kaybetmiş. Bu defa Van halkı oyunu yeni ve yerli patatese oyunu verecek ve onlar da kazanacak” diye konuştu.

“Vanlı gençleri hem işsizlikten hem de eşsizlikten kurtaracağım”

“Van halkının hatta Türkiye halkının kalbini kazandım” diyen Ahi, “Bu defa kazanırsam Vanlı gençleri hem işsizlikten hem de eşsizlikten kurtaracağım. İnşallah belediye olarak gençlere destek vereceğiz” dedi.

“Yerli patatese oy verin, yabancıya değil”

Ahi, seçim sloganını “Yerli patatese oy verin, yabancıya değil” şeklinde belirlediğini söyledi.

Bundan önceki seçime 1 milyon TL harcadığını belirten Ahi, bu seçimde de yaklaşık 2 milyon TL harcamalarının olacağını anlattı.

“Ya belediye ya Meclis ya da mezar”

90 değil, 190 yaşında da olsa her seçime aday olarak katılacağını ifade eden İdris Ahi, “Ya belediye başkanlığı, ya Meclis ya da mezar demişim” dedi.

Eşi ve ailesinin bu ısrarına ses çıkarmadığını belirten Ahi, “Kimse bana karışmıyor. Sen kendi iradenle yapıyorsun diyorlar. Eşim de bana oy veriyor. Van halkı bana oyunu verecek” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli