Pençe-Kilit operasyonu: Bir asker hayatını kaybetti

11-08-2023
Etiketler MSB PKK TSK HPG Asker Pençe Kilit Operasyonu Kürdistan Bölgesi Zap Avaşin Basyan
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), MSB, Kürdistan Bölgesi topraklarında yapılan  “Pençe-Kilit operasyonu” bölgesinde yaralanan bir askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nin Kürdistan Bölgesi topraklarında bulunan Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da PKK’ye yönelik başlattığı “Pençe Kilit” adlı operasyonda, Piyade Uzman Çavuş Ege Süleyman Görece’nin yaşamını yitirdiği bildirildi.

MSB tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 21 Temmuz 2023 tarihinde yaralanan kahraman silah arkadaşımız P. Uzm. Çvş. Ege Süleyman Görece, tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 10 Ağustos 2023 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz” denildi.

Görece’nin Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Çullugörece Mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğu kaydedildi.

TSK 17 Nisan 2022’de Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla askeri operasyon başlatmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli