Türkiye'ye ‘El Nino’ uyarısı: Antalya, Adana, Diyarbakır yanacak

11-07-2023
Etiketler Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye Sıcaklık Diyarbakır
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre bugünden itibaren sıcaklıklarda önemli bir artış olacak.

Türkiye 11 Temmuz Salı gününden 16 Temmuz Pazar günleri arasında yüksek sıcaklıkların etkisi altına giriyor.

Sıcaklık değerleri hafta içerisinde Ankara’da 35, İstanbul’da 36, İzmir’de 40, Antalya’da 43, Adana’da 42, Diyarbakır’da 41 dereceye kadar yükselecek. Ancak yetkililer, hissedilen sıcaklığın çok daha fazla olabileceğini belirtiyor.

Meteoroloji, sıcak hava dalgası nedeniyle, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde başta kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar olmak üzere 11:00 ile 16:00 saatleri arasında tüm vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması uyarısını yaptı.

İstanbul Valiliği de açıklama yaptı

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Meteorolojik verilere göre; yarından (11 Temmuz) itibaren bölgemizin sıcak hava dalgasının etkisine girmesi, hafta ortasından itibaren ise sıcaklıkların mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkması bekleniyor. Sıcak çarpmasına karşı dikkatli olunmalıdır" denildi.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nin analizlerine göre, 11 Temmuz'dan itibaren hava sıcaklıkları önemli ölçüde artıyor.

Yapılan açıklamada, "Ülkemizin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerimizde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor" denildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli