Bahçeli’den Rojava seçimleri açıklaması: Arkasında ABD var

11-06-2024
Etiketler Bahçeli Rojava Yerel seçim ABD MHP
A+ A-

Haber Merkezi - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Rojava’da 11 Haziran'da yapılması planlanan ancak ağustos ayına ertelendiği açıklanan seçimlerin “planlayıcısı olarak” da ABD'yi gösterdi. Bahçeli, "Böyle bir dost ancak ve ancak düşman başınadır” dedi.

Meclis’te partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) yerel seçimleri 11 Haziran'da yapacağını ilan ettiği, ancak daha sonra ağustos ayına ertelediğini duyurduğunu hatırlattı.

Bahçeli konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Bölücü terör örgütünün işgal ettiği Suriye topraklarında önce 30 Mayıs bu olmayınca 11 Haziran’da yapmayı ilan ettiği sözde yerel seçimlerin Ağustos ayına ertelendiği malumlarınızdır. Sözde seçimlerin özerkliğin tescili konusunda mühim ve mecburi bir eşik olduğunu bilmeyen kuşkusuz yoktur. Bu terör stratejisinin terör hamlesinin üst aklı, kumanda merkezi, ikili ilişkilerimizi dostluk ve müttefiklik hukuku ile tanzim ettiğimiz, ettiğimizi zannettiğimiz ABD’dir. Binlerce kilometre uzaktan gelerek fiili durum yaratan terörizme alan açmak için ortam yoklayan, BMGK’nin 2254 sayılı kararı başta olmak üzere uluslararası hukuku ve devletlerin egemenliğini çiğneyen böyle bir dost ancak ve ancak düşman başınadır.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.