HDP’li Hatimoğulları: Bu haberlere itibar etmiyoruz

11-06-2021
Rûdaw
HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları
HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları
Etiketler Tülay Hatimoğulları HDP Anayasa Mahkemesi
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları, HDP’nin kapatılması ile ilgli hukuki mücadele vereceklerini ve spekülatif haberlere itibar etmediklerini söyledi. Hatimoğlulları, “İktidarı bir kere daha uyarıyoruz; yanlış hesabın peşinden gitmeyin, bu hesap asla ve asla tutmayacak bir hesaptır” dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkın Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması talebi ile hazırladığı iddianameyi tekrar Anayasa Mahkemesi'ne gönderdi.

İddianamede 451 siyasetçi hakkında siyasi yasak talep ediliyor. Anayasa Mahkemesinin, davayı 15 gün içinde karara bağlaması bekleniyor.

Konu hakkında Rûdaw’a konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, “Aslında ilk iddianame ortaya atıldığında da bizim tavrımız netti. Nedir o tavır? Biz bu kapatma davasının hiç hukuki bir temele dayalı olmadığını zaten söylüyorduk. Sadece biz değil bunu bütün dünya kamuoyu biliyor” dedi.

İddianamenin 7 Haziran'a denk getirilmesinin bir sebebi olduğuna vurgu yapan Hatimoğulları, “7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olamadıklarının yıldönümü... O sebeple bunun intikamı alınıyor. Biz böyle değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kimsenin gücü HDP’yi siyaset dışında bırakmaya yetmez”

“Biz de bu intikam havasına karşı kendi programımız çerçevesinde çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyen HDP’li vekil, sözlerine şunları ekledi:

“Hukuki mücadeleyi de elbette vereceğiz. Bu konuyla ilgili çıkan spekülatif haberler söz konusu. Bu haberlere itibar etmiyoruz. Biz hem hukuki, hem demokratik, hem siyasal mücadelemizi her açıdan vereceğiz. Partimizi kapattırmama konusundaki ısrarımızı sürdürüyoruz. Milyonlarca insana hitap eden bir siyasi partiyiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin üçüncü büyük partisiyiz ve gücümüzü haklarımızdan, ezilen ve sömürülen kesimlerden alıyoruz. O yüzden hiç kimsenin bu kadar insanın ağzını kapatma, onları siyasi yasaklı haline getirmeye gücü yetmez. Yasaklı olacaksa bireyler olabilir ama milyonlar HDP'nin kendi gerçekliği. Newrozlarda da farklı alanlarda da halk HDP’yi kapattırmayacağı konusundaki kararlılığını en geniş şekilde göstermiştir. Bu tavrın bu süreçte de devam edeceğine dair inancımız sonsuzdur, hiç kimsenin gücü HDP’yi siyaset dışında bırakmaya yetmez.

“İktidar ifşalar karşısında ölü taklidi yapıyor”

Organize suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker’in videolarındaki iddialarına da değinen Tülay Hatimoğlulları, “Elbette bütün bu yaşananlar birbirinden bağımsız düşünülemez. Ortada gerçekten Cumhurbaşkanına kadar uzanan belgeler, ifşalar karşısında yargının bu kadar sessiz kalması krallıklarda bile mümkün değildir. Bugün herhangi Krallık ile yönetilen bir ülkede bile bu kadar ifşa olsun, halkın içine çıkamayacakları için istifa ederler. Ama Türkiye'de iktidar bu konuda ölü taklidi yaparak üstünü kapatabileceğini zannediyor. Ama asla böyle geçiştirilemez. Bugün milyonlar bunu takip ediyor” dedi.

“HDP Türkiye'deki siyasi denklemin belirleyicisi olacaktır”

HDP Milletvekili Hatimoğlulları, “Bu iktidarın denklemini bozan, iktidara karşı en güçlü muhalefet örgütleyen HDP'dir. Ve bunların tek başlarına aynı yere gelemeyeceklerini de anketler göstermektedir. Çok ciddi bir erime var tabanlarında en nihayetinde HDP Türkiye'deki siyasi denklemin belirleyicisi olacaktır. Bu nedenle HDP'yi denklem dışında tutmak istiyorlar” diye konuştu.

Hatimoğulları, “Şu bilinmelidir ki HDP'yi bu denklem içerisinde bu kadar güçlü kılan halklardan aldığımız güçtür. Dolayısıyla burada HDP’nin fiziksel olarak varlığı ve ya da yokluğu bu süreci değiştirmeyecektir. Çünkü HDP nihayetinde örgütlü bir tabana sahiptir daha önceki deneyimlerimize baktığımızda parti ismi değişse de günümüze kadar hep güçlenerek, oyunu arttırarak gelmiştir. O sebeple iktidarı bir kere daha uyarıyoruz; yanlış hesabın peşinden gitmeyin, bu hesap asla ve asla tutmayacak bir hesaptır. HDP her türlü kazanacaktır” diye ekledi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli