Meclis’te küfürlü ‘FETÖ’ tartışması

11-05-2022
Rûdaw
Etiketler FETÖ Meclis Tartışma
A+ A-

Haber Merkezi – Meclis’te AK Parti ve CHP’li vekiller arasında “FETÖ” tartışması çıktı.

Meclis Genel Kurulu’nda, gündem dışı konuşmalardan sonra grup başkanvekilleri söz aldı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, RTÜK'ün, Gezi davasının ardından mahkeme kararını eleştiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklamalarını yayımlayan televizyon kanallarına ceza kestiğini söyledi.

Özkoç, "RTÜK ceza veriyor; suçu ve suçluyu övdüğü için. Ne o? Özgür Özel konuşuyor, Gezi olaylarıyla ilgili siyasi görüşünü bildiriyor. Eğer birini yargılamak istiyorsa RTÜK, televizyonları, konuşanları, vekilleri, gazetecileri, yazarları değil, yargılayacaksanız Tayyip Erdoğan'ı yargılayın" ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da AK Parti'nin, “büyük hizmet ve eserleri, icraatları ortaya koyarak hayalleri gerçekleştirdiğini” söyledi.

“FETÖ”yle mücadele edip onu devletten temizleyen liderin, Recep Tayyip Erdoğan olduğunu savunan Akbaşoğlu, "Bunu bütün Türkiye de bütün dünya da bilmektedir, bunu en iyi FETÖ'cüler bilmektedir. FETÖ'cülerin partnerleri, AK Parti'yi FETÖ'cü olmakla suçlayanlardır" diye konuştu.

Akbaşoğlu'nun bu açıklamasına CHP Grup Başkanvekili Özkoç tepki gösterdi.

“Gözünün içine baka baka söylüyorum”

Akbaşoğlu, Özkoç'un, 8-9 Nisan 2014 tarihine ait ve “FETÖ” liderleriyle birlikte olduğunu söylediği fotoğrafı göstererek, Özkoç'u eleştirdi.

ANKA’nın aktardığına göre Özkoç cevaben şunları söyledi:

“ABD’de görevlendirilmiş olarak arkadaşlarımızla gittiğimizde grup başkanvekiliniz yanımda oturuyordu uçakta, tamam mı? Onlarla beraber gittiğimiz bütün arkadaşlarla görüşme yaptık. Sizin Grup Başkanvekiliniz değil sadece, sizin Genel Başkan Yardımcılarınızdan 7'si vardı o sizin söylediğiniz toplantıda. Aynı kişilerle, o aynı kişilerle görüşme yapıldı. 17-25 Aralık’ta sizin lideriniz Tayyip Erdoğan'ın, Fetullah terör örgütü tarafından, çaldığı çırptığı paraların ortaya çıkarıldığı tarihtir. O yüzden bir kere daha senin gözünün içine baka baka söylüyorum: Bizi FETÖ'cülükle suçlamak şerefsizliktir. Sen buna fazlasıyla layık olan bir insansın” diye konuştu.

“Sen ispatlamazsan yalancısın”

Akbaşoğlu ise “Şeref ve haysiyet yoksunu olan, şerefsiz ve haysiyetsiz olan ancak ve ancak yalan söyleyendir. Sen ispatlamazsan yalancısın, haysiyetsiz ve şerefsizsin. Haysiyetsiz ve şerefsiz olan ancak sensin” dedi.

Özkoç, “Haysiyetiz olan şerefsiz olan sensin, yalan söylüyorsun. İspatlamazsan yalancısın, haysiyetsin söylediğini aynen iade ediyorum.  Bir avuç yüreği yok, yalancı bir adam. Bir avuç yüreği yok, yalancı bir adam. AKP Grubunun Grup Başkanvekilliğinde şu anda oturuyor olması haysiyetli olmasını göstermiyor. Senin bakanlarının Fetullah terör örgütünün lideriyle beraber çekilmiş resimleri var. Senin bakanlarının FETÖ ile çekilmiş fotoları var. Sen kendi pisliğinden arınamamış bir adamsın da yüzün kızarmadan burada nasıl yalan söylüyorsun, onu açıklaman lazım” dedi.

Tartışmaların uzaması üzerine birleşime kısa bir süre ara verildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli