CHP milletvekilleri Şenyaşar ailesini ziyaret etti

10-09-2022
Rûdaw
Etiketler Şenyaşar ailesi Urfa CHP Adalet Nöbeti
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - CHP milletvekilleri ve parti yöneticilerinden oluşan bir heyet, Urfa’da, adalet talebiyle nöbet tutan Şenyaşar ailesini ziyaret etti.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de seçim kampanyası sırasında AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları ve korumalarının karıştığı kavgada, Emine Şenyaşar'ın iki oğlu ve eşi öldürüldü.

Emine Şenyaşar'ın eşi Esvet Şenyaşar, oğullarını görmek için gittiği hastanede linç edildi. Ancak Urfa Başsavcılığı, 3 yılı aşkın süredir hastanede yaşanan linçle ilgili dava açmadı.

Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, faillerin cezalandırılması talebiyle 9 Mart 2021'den bu yana Urfa Adliye binasının önünde “adalet nöbeti” tutuyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Urfa Milletvekili Aziz Aydınlık, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'dan oluşan heyet bugün, Şenyaşar Ailesi'ni adliye girişinde ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Emine Şenyaşar'ın oğlu Ferit Şenyaşar, iki kardeşinin ve babasının öldürülmesiyle ilgili CHP heyetine bilgi vererek, "Adaletten başka bir şey istemiyorum" dedi. CHP Milletvekili Mahmut Tanal da "Annemiz üzülmesin, bir gün bu topraklara adaleti getireceğiz" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli