PKK’ye bağlı YPS’nin ‘biz öldürdük’ dediği Uzman Çavuş olayıyla ilgili yeni iddia

10-09-2022
Etiketler Antep Uzman Çavuş PKK YPS
A+ A-

Haber Merkezi – Antep’te bir parkta ölü bulunan ve PKK’ye bağlı YPS yapılanmasının “biz öldürdük” dediği Uzman Çavuş Turgay Külcü ile ilgili AA’nın geçtiği habere göre; Külcü’nün kayıp olan cep telefonu ve silahını “çaldığı” öne sürülen zanlı tutuklandı.

Uzman Çavuş Turgay Külcü, 28 Ağustos'ta 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı'nda ölü bulundu.

Olaydan bir süre sonra PKK’ye bağlı Sivil Savunma Birlikleri (YPS) bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “27.08.2022 tarihinde Uzman Çavuş Turgay Külcü, Dilok’un (Antep) Şahinbeyli İlçesinde bulunan Akyol Mahallesi Yüzüncü Park’ta, Şehit Ali Tolhıldan Misilleme timlerimiz tarafından cezalandırılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Bugün Anadolu Ajansı’nın geçtiği habere göre ise; Külcü’nün silahıyla 2 cep telefonunu çaldığı iddia edilen zanlı tutuklandı.

Habere göre Antep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, Turgay Külcü'nün ölümü ve olay yerinde olmayan silah ve 2 cep telefonunu bulmak için çalışma başlattı.

Yapılan incelemede “intihar ettiği öğrenilen” Külcü'nün silah ve cep telefonlarını çaldığı öne sürülen E.Ü. gözaltına alındı. Operasyonda Külcü'ye ait silah ve cep telefonları da bulundu.

Hırsızlık malzemelerinin satılmasına yardım ettiği ve satın aldığı iddiasıyla 6 zanlı da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan E.Ü. nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli