Soylu ‘Türkiye’deki en üst düzey PKK’li’ demişti: Yalçınkaya hakkında açıklama

24-05-2023
Etiketler Hamiyet Yalçınkaya Şırnak Besta PKK Çatışma Operasyon
A+ A-

Haber Merkezi - YJA Star, PKK Merkez Komite Üyesi “Leyla Sorxwîn” kod adlı Hamiyet Yalçınkaya’nın Şırnak Besta’da yaşanan çatışmada diğer 6 kadın örgüt üyesi ile birlikte hayatını kaybettiğini doğruladı.

Türkiye İçişleri Bakanlığı, 22 Ocak'ta Şırnak’ın Besta Giresinumu bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda 7 PKK’linin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yaşamını yitirenlerden birinin “Türkiye’deki en üst düzey PKK’li” diye tanıttığı Botan Saha Sorumlusu Leyla Amed kod adlı Hamiyet Yalçınkaya olduğunu duyurmuştu.

Konu hakkında PKK’nin kadın askeri yapılanması YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı da bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, PKK Merkez Komite Üyesi ve PAJK Meclis Üyesi, HPG ve YJA Star Komuta Konsey Üyesi olan Hamiyet Yalçınkaya’nın 22 ve 23 Ocak 2023 tarihlerinde Besta’da yaşanan çatışmada altı kadın örgüt üyesi ile birlikte hayatını kaybettiği aktarıldı.

Diyarbakır’da dünyaya gelen Yalçınkaya’nın 1993 yılında örgüte katıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, bu süre zarfında Diyabarkır, Şırnak, Zagros ve Gare bölgelerinde kaldığı belirtildi.  

Açıklamada Yalçınkaya’nın PKK ve PAJK’da en üst düzeyde görev aldığı kaydedildi.  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli