Kılıçdaroğlu: Gürsel Tekin yetkisi olmayan bir konuda açıklama yapmış

10-09-2022
Rûdaw
Etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP Gürsel Tekin HDP
A+ A-

Haber Merkezi - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözleri hakkında “Yetkisi olmayan bir konuda açıklama yapmış” dedi.

Gürsel Tekin'in partide bir görevi olmadığını dolayısıyla parti politikalarını açıklayacak pozisyonda bulunmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, “Kendisi ne 6 liderden biri, ne parti sözcüsü ne de grup başkanvekili. Yetkisi olmayan bir konuda açıklama yapmış, kendi düşüncesini söylemiş. Burada kararı verecek olan 6’lı masadır” diye konuştu.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün, Parti Meclisi toplantısının basına kapalı bölümünde, Gürsel Tekin’in sözleri ile “6’lı masa kendi içinde kavga ediyor” tartışmaları gündeme geldi. Bu konularda değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu’nun, “Kendisi ne 6 liderden biri, ne parti sözcüsü ne de grup başkanvekili. Yetkisi olmayan bir konuda açıklama yapmış, kendi düşüncesini söylemiş. Burada kararı verecek olan 6’lı masadır” dedi.

Kılıçdaroğlu, 6’lı masaya ilişkin tartışmalar hakkında ise, “Bunların hepsi iktidar sıkıştığı için gündem değiştirme kaynaklı yapılan haberler. Bu çabalara su taşımamak gerek. Cumhur’un bize dayattığı gündemi değil, gerçek gündemi konuşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli